ОСТАННІ НОВИНИ

У медицині катастроф – катастрофа. У ЛОР розкритикували роботу керівника «швидкої»

Соломія Головіна

|

Комісія з питань охорони здоров’я Львівської обласної ради та департамент охорони здоров’я Львівської ОДА визнали роботу генерального директор КЗ ЛОР “Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Володимира Похмурського незадовільною. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив під час нинішнього сесійного засідання голова постійної комісії Михайло Гичка, комісія визнала роботу медика незадовільною.

Своєю черго директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак зазначила, що солідарна з позицією депутатської комісії.

«На превеликий жаль, департамент як і комісія, вважає цей рік роботи директора таким, що не виправдав наших сподівань. Коли був проведений конкурс, у програмі було передбачено багато зобов’язань. Зокрема, зі сторони ЛОДА і ЛОР було забезпечено сприяння, як ніколи у попердні роки, у тому числі вперше перебачили фінансовий ресурс на посилення служби екстреної медичної допомоги. Департамент провів комплексну перевірку. За її результатами визнано, що гендиректор не зумів прийняти адекватних управлінь рішень. Якщо у 2015 році на незадовільну роботу екстреної медицини надходило 100 звернень, у 2016 – 87, то  у 2017–257», – зазначила вона.

Окрім цього вона зауважила, що громадськими організаціями, які здійснюють моніторинг за процедурою закупівлі на Prozorro, визнано, що є суттєві порушення зі сторони Центру екстреної  медичної допомоги. Відтак департамент охорони здоров’я звернувся до Держаудитслужби з прохання провести перевірку фінансової діяльності Центру.

Водночас після звіту Володимира Похмурського депутатам було запропоновано визнати його роботу незадовільною. Однак ця пропозиція не обрала необхідної кількості голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *