ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобицькому ізоляторі не усунули виявлені раніше порушення, - прокуратура

Юлія Шпак

|

У четвер, 4 січня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський відвідав ізолятор тимчасового тримання №2 у Дрогобичі задля перевірки стану усунення виявлених раніше недоліків. Під час перевірки ізолятора були виявлені не усунені порушення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

«У зв’язку із порушеннями конституційних прав громадян, що перебувають у місцях несвободи, а також режимних вимог, діяльність спецустанови поліції у вересні 2017 року була призупинена прокуратурою, а 2 січня її функціонування відновлено», – нагадують у прокуратурі.

У відомстві повідомляють, що очільником прокуратури області під час обходу виявлено низку порушень.

«Зокрема, попри наявність нових постільних комплектів та столових приборів, в’язні не забезпечені цими речами. Крім цього, у камерах відсутні засоби гігієни. У одній з них знаходиться туалет із зламаним краном зливу води, а внутрішня ручка на дверях в душовій кімнаті взагалі не функціонує. Також виявлено порушення вимог пожежної безпеки та санітарних умов. Окрім цього, встановлено, що ІТТ №2 у м. Дрогобич розпочав роботу з порушеннями вимог чинного законодавства та, зокрема, відомчих нормативно-правових актів МВС України», – додають у прокуратурі.

Також зазначається, що результати перевірки свідчать про неналежне виконання службовими особами місцевого відділу поліції та ІТТ №2 у Дрогобичі своїх посадових обов’язків, а також про недостатність відомчого контролю з боку відповідальних осіб Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Відтак, керівництву Головного управління Нацполіції у Львівській області внесено вказівку щодо вжиття невідкладних заходів для усунення виявлених порушень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *