ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячі майданчики, спорткомплекс на Сихові і пам’ятник Небесній Сотні: Львів піде у рік Собаки із затвердженим бюджетом розвитку

Катерина Родак

|

Сьогодні, 21 грудня, депутати міської ради ухвалили перелік об’єктів,  видатки на які будуть проводитись за рахунок бюджет розвитку 2018 року. За відповідне рішення проголосувало 50 міських обранців, повідомляє кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

 

За словами керівниці міського департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, бюджет розвитку на 2018 рік становитиме  1 млрд 581 млн грн.

З цих коштів 26 млн грн  передбачено на проекти Громадського бюджету. 35 млн для охорони здоров’я, зокрема 27 млн грн – на обладнання, частина з якого піде на  приймальне  відділення 8-ї міської лікарні.

На спортивну інфраструктуру (спортмайданчики, спорткомплекс на Сихові, спортивні зали у школах, басейни) передбачено більше 75 млн грн. З них 5 млн – на проект нового спорткомплексу на Сихові, 11 млн – на початок його будівництва.

На реконструкцію і реставрацію театрів у бюджеті розвитку – близько 6 млн грн, на ремонт бібліотек – більше 6 млн грн, на капітальний ремонт приміщення медіатеки на Червоної Калини – 2,3 млн грн.

15 мільйонів гривень передбачають на спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

На сферу ЖКГ у Львові на 2018 рік закладають  322 млн грн -це ремонти і будівництво доріг, мостів.

Окрім того, Ірина Кулинич наголосила, що цього року у Львові передбачили кошти на ремонт існуючих та будівництво нових дитячих майданчиків.

Також у документі передбачені кошти, що стосуються поводження із ТПВ: кошти отримає ЛКП «Збиранка» і у ЛКП «Зелене місто», яке в раках кредиту ЄБРР буде проводити будівництво сміттєпереробного заводу. «Збиранка» отримає 19, 6 мл грн на рекультивацію, а ЛКП «Зелене місто» – більше 43 млн грн на сміттєпереробний завод.

Водночас під час обговорення цього питання частину депутатів наголосили, що бюджет розвитку приймається із порушеннями Статуту Львова.

«Формально, оголошення про консультації оприлюднили ще 14 грудня і тривали вони до півночі 20 грудня. Проте як їх встигли “врахувати” за одну ніч до початку засідання, залишається загадкою. До того ж, спробувати знайти оголошення про ці консультації – це окреме суперзавдання. При цьому, виконавчий комітет ЛМР тихенько погодив бюджет без цієї норми ще цього понеділка, про що депутати дізналися за 50 хв. до початку засідання. Ми вже не говоримо про обмеження можливості вивчення такого важливого питання, дотримання термінів оприлюднення проекту рішення», – зазначила у своєму зверненні голова депутатської комісії законності Юлія Гвоздович.

Раніше проект бюджету розвитку затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *