ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком погодив видатки бюджету розвитку Львова-2018: куди хочуть «порозпихати» півтора мільярда гривень

Катерина Родак

|

Львів має усі шанси піти у 2018 рік і затвердженим бюджетом розвитку. Сьогодні, 18 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив перелік об’єктів, видатки на які будуть проводитись за рахунок бюджету розвитку ,передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, виконком погодив рішення «Про схвалення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету».

За словами керівниці міського департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, бюджет розвитку на 2018 рік менший, ніж у 2017 році.

«Ми маємо до розподілу 1 млрд 490 млн грн. У бюджеті розвитку ще не враховані ПДВ на ті видатки, які ми будемо брати за кредитом ЄБРР та видатки найбільших комунальних підприємств –  вони будуть розглядатися пізніше», – зазначила вона.

Основні заплановані видатки бюджету розвитку на наступний рік зосереджено на таких пунктах:

Громадський бюджет складає 25,7 млн грн.

Департамент гуманітарної політики отримає 175 мільйонів, 27,8 млн з яких – на будівництво та ремонт закладів дошкільної освіти. Також  передбачено у цьому році завершити всі роботи по створенню соціального гуртожитку і реконструкції центру «Джерело».

Передбачаємо 5 млн грн на обладнання кабінетів хімії, фізики і біології. 3,2 млн – на придбання обладнання для освіти і 27 мільйонів для придбання обладнання у лікарні.

75, 7 млн на розвиток спорту – спортивні зали в школах, спортивні майданчики. У бюджет закладено 5 млн грн на проектно-кошторисну документацію і початок робіт спортивного комплексу на Сихові і 1,5 млн грн на басейни.

На реконструкцію і реставрацію театрів у бюджеті розвитку – близько 6 млн грн, на ремонт бібліотек – більше 6 млн грн, на капітальний ремонт приміщення медіатеки на Червоної Калини – 2,3 млн грн.

Рестарація і ремонт балконів, ремонти храмів, фасади памяток архітектури і відповідно передбачили 5,3 млн на початок робіт по будівлі на Галицькій, 15.

21 мільйон гривень має піти на благоустрій парків, на  Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» передбачається близько 4 млн грн, на Парк Богдана Хмельницького – два мільйони, на пам’ятник Небесній Сотні – 15 млн грн.

На дороги у бюджеті розвитку на 2018 роки наразі передбачено 321 мільйон гривень.

Цікаво, що вперше за багато років у міськраді передбачили 40 мільйонів гривень на ліфти.

Також у бюджеті пропонують є 150 мільйонів витратити на придбання автобусів і трамваїв (частка міської ради у проекті «Міський громадський транспорт», що фінансується європейськими банками – ред.); 8,9 млн грн – на придбання автомобільної техніки; 5 млн грн – на пожежну машину.

Також у документі передбачені кошти, що стосуються поводження із ТПВ: кошти отримає ЛКП «Збиранка» і у ЛКП «Зелене місто», яке в раках кредиту ЄБРР буде проводити будівництво сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, що проект бюджету розвитку Львова ще має затвердити бюджетна депутатська комісія, після цього його ще раз розгляне виконком, після чого документ винесуть на розгляд сесії міськради.

Графічні матеріали- Львівської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *