ОСТАННІ НОВИНИ

«Відкладайте гроші в матрац», - лідер гурту «Бумбокс» до колег, що гастролюють Росією

Катерина Родак

|

Лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк під час прес-конференції у Львові 16 грудня розповів, чому продовжує писати пісні російською мовою, але категорично не дає концертів на території країни-агресора. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

На думку Андрія Хливнюка, певна кількість узурпаторів влади у сусідській країні хоче підмінити свої злочини проти людства і своїх громадян і свої прізвища культурою, літературою, мовою великої спільноти.

«І нав’язати нам боротьби з тим, що  є невід’ємною частиною світової культури.  Держава захищає свою державність і свою мову – і це правильно. Я художник,  я можу писати будь-якою мовою. Хочете заборонити  це – не проблема, для рок-музики це не так важливо», – вважає музикант.

Він наголошує, що після заборони виступів певних артистів на території України та після введення мовних квот на радіо, стало «легше дихати»:

«Ми зараз перебуваємо у стані ренесансу. Це дуже важливо. Набагато стало легше дихати від того, що кудись зникли всякі юродиві, від яких було тошно на радіо і в маршрутках.  Але цю нішу займуть і домашні якісь гурти, і це нормально».

На питання, що він може побажати колегам, які проводять концерти у сусідній країні-агресорі, Андрій Хливнюк відповів:

«Я бажаю їм успіху. І ще я би сказав: відкладайте гроші в матрац, рано чи пізно все одно це скінчиться. Якщо це заради грошей робиться, щоб затулити всі дірки ,нову машину купити, каналізацію налаштувати, робіть це завтра. Ось така моя порада до колег, які не можуть з тих чи інших причин відмовитись від масового ринку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *