ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконні багатоповерхівки на Шевченка, 307а не зноситимуть. Мерія хоче «відкуп»

Андрій Котенський

|

Львівська міська рада повернеться до мирного врегулювання питань тоді, коли буде судове рішення про знесення будинку ТзОВ «Каньйон» на вулиці Шевченка, 307. Щоб не забудовник сплатить штрафні санкції чи віддасть мерії частину нежитлових приміщень самобуду чи ряд квартир. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, замість багатоквартирного будинку забудовник мав будувати готель. Станом на сьогодні у Господарському суді Львівської області є справа про знесення цього будинку, а Львівська міська рада чекає рішення суду для вчинення подальших дій.

«У 2015 році рішенням сесії Львівської міської ради було продовжено ТзОВ «Каньйон» договір оренди земельної ділянки, орієнтовною площею ділянки 1,5 га, для обслуговування автостоянки. На підставі цієї ухвали було укладено договір оренди земельної ділянки, після чого управлінням архітектури й урбаністики департаменту містобудування було видано містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки на вул. Шевченка, 307а на будівництво готелю з приміщеннями обслуговування. Станом на сьогодні на зазначеній земельній ділянці ТзОВ «Каньйон» веде будівництво багатоквартирних житлових будинків: вже є повністю збудовано один дев’ятиповерховий житловий будинок. Також, наскільки мені відомо, розпочалося будівництво ще декількох дев’ятиповерхових будинків. Ми звернулися з позовом до суду, станом на сьогодні у нас в Господарському суді Львівської області є ця справа про знесення зазначеного будинку і аналогічна судова справа є у Шевченківському районному суді по знесенню за позовом нашої Інспекції ДАБК», – повідомила вона.

Водночас чиновниця зазначила, що намірів зносити комплекс 9-ти поверхівок у мерії немає, адже частину квартир уже розкуплено. Водночас мерія хоче мирової і вимагатиме відпускні у вигляді нежитлових приміщеннь чи безкоштовних квартир.

«Проблема є у тому, що ТзОВ «Каньйон» мало всі документи на будівництво готелю з обслуговуючими приміщеннями, але розпочали продаж квартир, багато з них вже продано і люди, які придбали у цієї компанії житлові квартири, будуть у не зовсім приємній ситуації.  Ми маємо можливість укласти мирову угоду і зобов’язати ТзОВ «Каньйон» змінити цільове призначення земельної ділянки, сплатити орендну плату і отримати власність територіальної громади міста Львова, у вигляді штрафних санкцій, або нежитлові приміщення чи ряд квартир, закріплених за черговиками міської ради… Наша позиція така: ми повернемося до мирного врегулювання питань тоді, коли буде судове рішення про знесення цього будинку. У ТзОВ «Каньйон» немає документації на цей будинок, бо вся їх документація є на будівництво готелю, а вони будують житловий будинок», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Раніше Львівський портал опублікував статтю: «Будівельна схема Садового: платити мають усі». Не секрет, що у Львові «своїм» забудовникам можна будувати навіть не маючи необхідних документів (і узаконити будівництво вже по факту, коли квартири уже майже продані). А тим, хто не домовився з міською владою наперед – зась.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *