ОСТАННІ НОВИНИ

Львівському бізнесмену Козловському дозволили збудувати житловий квартал з 25-поверховою «свічкою» на Сихові

Катерина Родак

|

На Сихові поблизу супермаркету «Арсен» збудують 25-поверховий офісний центр та житловий квартал. Відповідне рішення сьогодні, 6 грудня, погодив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, виконком погодив рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Авалон статус» багатоквартирних житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на просп. Червоної Калини, 60 (9 черг будівництва)». Будівництво вестимуть у зоні поруч із супермаркетом Арсен на Сихові та парком Івана Павла ІІ.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, призначення земельної ділянки за цією адресою є для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з об’єктами торгово-розважального ринку інфраструктури.

«Згідно плану зонування Сихівського району, це зона Г-2 – торгово-ділові зона з допустимою забудовою будівель змішаного використання з житловими одиницями на верхніх поверхах. Пропонований об’єкт розглядався на містобудівельній раді, де умовою було створення площ не менше 40% для громадських потреб різного призначення», – розповів він.

За його словами, 60% території піде під житло, а 40% залишиться на громадські потреби. Усього в нових будинках з’явиться 1300 квартир, паркомісць передбачено 1000.

На засідання виконкому прийшли представники ГО «Кращий Сихів». Вони висловили побоювання, що в першій черзі будівництва може бути збудоване житло, а офіси можуть бути потім і не зведені. Окрім того, активісти наголосили на відсутності достатньої кількості місць у школах та садках на Сихові для майбутніх мешканців житлового кварталу.

Також під час засідання виконкому лунала пропозиція скерувати інвестиційний внесок від забудовника на будівництво комунального садочка, проте міський голова на це відповів: «Давайте не ділити гроші», і поставив рішення на голосування.

Присутній на засідання виконкому депутат міськради та бізнесмен Григорій Козловський заявив, що він є співвласником фірми-забудовника і заявив, що вони близько трьох місяців консультувалися з міським управлінням архітектури щодо цього будівництва.

Нагадаємо, у соцмережах суперечливо сприйняли рішення про будівництво цього житлового комплексу на Сихові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *