ОСТАННІ НОВИНИ

Всеволод Поліщук: «Сидіти в шпагаті - це прикольно для заняття йогою, але не для розвитку майже мільйонного міста»

Катерина Родак

|

Активіст ГО «Креативне місто» Всеволод Поліщук про майбутнє будівництво на Сихові 25-поверхівки:

«На схемі – карта частини львівського району Сихів. Обведена територія, яку завтра можуть віддати під будівництво 25-поверхового житла. На схемі чітко видно, що ця дялянка позначена, як Г-2, тобто територія для громадської/соціальної забудови. На фото – ситуація на дорогах Сихова, району, де живе двісті тисяч людей, але працбє чи відпочиває в десять разів менше.

Почну з того, що я в принципі зовсім не проти 25-поверхівок у Львові. Навіть 35-поверхівок. Навіть хмарочоса десь на межі Сихова чи Рясного-2, далеко за межею нашого специфічного, запханого в яму історичного центру. Там, де він не зіпсує панораму міста і не заважатиме жити тим, хто вже мешкає в цих районах.

Але окрім панорами, є багато інших чинників. Наприклад, те, що план забудови, який завтра розглядатиме міськвиконком, не передбачає, окрім житла, практично жодної інфраструктури. Тобто в районі, з якого і так тяжко виїхати, і вже зараз людям нема чим зайнятися, окрім як спати і купувати продукти, з’явиться купа нових людей, яким не буде чим в районі зайнятися, окрім як спати, і навіть незрозуміло, чи буде нове місце, де купувати продукти. Тобто ці люди будуть кудись їхати на роботу і відпочинок, завантажуючи і без того перевантажену систему громадського транспорту, або додадуть свої автівки в корок на проспекті Червоної Калини.

А я ж знаю, оскільки брав у роботі участь, що лише в вересні цього року Інститут міста (структура мерії) спільно з мешканцями району підготував нову стратегію розвитку Сихова. І там чорним по-білому зафіксовано, що місто створюватиме на Сихові громадські простори та стимулюватиме створення робочих місць. Аби сихівчанам не треба було пертися на роботу чи відпочинок в інший кінець міста. І навпаки, щоб мешканці центру та прилеглих територій, перевантажених туристами, могли поїхати на Сихів – не лише на базар, але й у парк, в музей, в кафе, на заняття спортом чи працювати у коворкінгу. Наскільки я знаю, Андрій Садовий погодився з такою стратегією і готовий подавати її на розгляд міської ради.
І під будівництво саме таких об’єктів передбачена ця територія.

І буде дуже сумно, якщо міськвиконком схвалить рішення, яке напряму суперечить і плану забудови, схваленому ним раніше, і стратегії, яку схвалюють саме зараз.

Хотілося б, щоб у нашого міста не було роздвоєння особистості, і щоб права рука знала, що робить ліва, і щоб права нога рухалася в тому ж напрямку, в якому пішла ліва.
Сидіти в шпагаті – це прикольно для заняття йогою, але не для розвитку майже мільйонного міста».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *