ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко порадив «Самопомочі» стати в центрі Львова на коліна, скласти мандати та визнати, що діють за гроші Москви

Лаврентій Дубич

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко порадив керівнику фракції «Самопоміч» ВРУ Олегу Березюку та членам «Самопомочі» стати у центрі Львова на коліна та покаятися перед виборцями, зокрема й за те, що останні беруть участь у акціях, які фінансуються олігархом-утікачем Сергієм Курченком з Москви. Про це Ю.Луценко заявив сьогодні, 5 грудня, з трибуни Верховної Ради.

 

«Пане Березюк, я завжди закликав судити не по словах, а по діях. У мене в руках розписка на 25 тисяч гривень учасників акції (під ВРУ, – ред.). У мене в руках також посадочні документи для підвозу партійних активістів, у тому числі і Вашої організації (партія «Самопоміч», – ред.). І я точно знаю, що це – гроші Януковича.

І якщо Вас, пане Березюк, з міста Львова обраного народним депутатом, так сильно турбує те, що з герба ГПУ зник символ ВЧК КГБ щит з мечем, то я глибоко співчуваю тим Вашим виборцям, які Вас обрали. Часи тоталітарної системи закінчилися… На гербі прокуратури тепер тризуб. І я захищаю його від продажних політиків, які організовують акції за гроші Курченка та Януковича. Думаю, що Вам найкраще було би сьогодні вийти в центр Львова, стати на коліна, поцілувати національний прапор і скласти мандат, як визнання політичної ганьби Вашої сили (партії «Самопоміч», – ред.), яка діє за гроші Москви», – наголосив Генпрокурор.

Як відомо, 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Саакашвілі у центрі Києва. Лідера «Руху нових сил» підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації й укритті їх злочинної діяльності, йому оголосили підозру. СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали екс-президента Грузії. Проте автомобіль правоохоронців із Саакашвілі всередині заблокували прихильники політика, вони почали споруджувати поруч барикади. Поліція застосовувала сльозогінний газ.

Водночас генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил», екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні.

Також стало відомо, що ГПУ хоче відправити Саакашвілі під арешт із браслетом. Утім Саакашвілі визволили з автомобіля СБУ.

Раніше повідомлялося, що 10 вересня Міхеіл Саакашвілі планував в’їхати з Польщі до України. Політик подорожував з українським паспортом, хоча Петро Порошенко позбавив його громадянства. Після цього Саакашвілі таки прорвався в Україну. Водночас побратими Саакашвілі переконують, що не проривали кордон, а рятувалися від замінування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *