ОСТАННІ НОВИНИ

Саакашвілі визволили з автомобіля СБУ

Омелян Шевчук

|

Колишній президент Грузії, лідер партії «Рух нових сил» Михеїл Саакашвілі вийшов з автомобіля СБУ. Соратники Саакашвілі зламали двері автомобіля, передає кореспондент Радіо Свобода.

 

Сам лідер «Руху нових сил» через гучномовець заперечив звинувачення у фінансуванні своєї діяльності з Росії. Мітингувальники разом із Саакашвілі пішли в бік Майдану Незалежності. Після цього вони попрямували до будівлі Верховної Ради.

Зараз Саакашвілі із трибуни робить політичні заяви.

Як відомо, 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Саакашвілі у центрі Києва. Лідера «Руху нових сил» підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації й укритті їх злочинної діяльності, йому оголосили підозру. СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали екс-президента Грузії. Проте автомобіль правоохоронців із Саакашвілі всередині заблокували прихильники політика, вони почали споруджувати поруч барикади. Поліція застосовувала сльозогінний газ.

Водночас генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил», екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні.

Також стало відомо, що ГПУ хоче відправити Саакашвілі під арешт із браслетом.

Раніше повідомлялося, що 10 вересня Міхеіл Саакашвілі планував в’їхати з Польщі до України. Політик подорожував з українським паспортом, хоча Петро Порошенко позбавив його громадянства. Після цього Саакашвілі таки прорвався в Україну. Водночас побратими Саакашвілі переконують, що не проривали кордон, а рятувалися від замінування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *