ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року на пільгове перевезення з обласного бюджету Львівщини виділять 15 мільйонів, при потребі – 300

Соломія Головіна

|

На компенсацію за пільговий проїзд у маршрутках на 2018 рік з обласного бюджету Львівщини виділять 15 млн грн. Загалом на це потрібно 300 млн грн. Про це сьогодні, 7 листопада, під час брифінгу повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос, передає Львівський портал.

«15 млн грн було закладено цього року, і на наступний – стільки ж. Але це тільки з обласного бюджету. Львів та райони передбачають свої видатки на це…», – пояснив він.

За словами Івана Носа, для компенсації перевізникам за пільговиків всього потрібно десь 300 млн грн.

«Фактично, мобілізується десь 150 млн грн: це і Львів, і десь 80 млн грн по районах області. Тобто, цих коштів не вистачає, але робимо все, щоби держава перейшла на монетизацію пільг», – зазначив Іван Нос.

Посадовець наголосив, що завдяки монетизації пільговики зможуть самостійно вирішувати, що робити із цими грошима, – витратити на проїзд чи на власні потреби.

«Є така соціальна несправедливість: люди, які мешкають у селі не користуються пільгами на проїзд, а у Львові громадяни щодня користуються ними. Тому, якщо буде монетизація пільг і людині видаватимуть певну суму коштів, вона самостійно вирішуватиме, чи їй їздити туди-сюди, чи купити щось за ці кошти», – пояснив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева обіцяв, що до 1 липня на Львівщині мають впровадити експеримент із монетизації пільг. Однак цього не відбулося.

Також додамо, що з 1 липня у Львівській області почали діяти нові правила перевезення пільговиків у автобусах приміського сполучення і міського сполучення в містах обласного значення: пенсіонери платять 50% за проїзд у маршрутках.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *