Поморянський замок-палац почали виводити із аварійного стану

Катерина Родак

|

Учора, 31 жовтня, в Поморянському замку почалися роботи з ліквідації аварійного стану пам’ятки. Про це повідомляють активісти Ініціативної групи з відродження Поморянського замку, передає кореспондент Львівського порталу.

Кошторисна вартість реалізації проекту склала 10,361 млн.грн.
«За результатами проведеного 29 серпня 2017 року тендеру на порталі публічних закупівель Prozzoro торги виграло підприємство «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів, запропонувавши найнижчу ціну – близько 8,249 млн.грн», – нагадали активісти.

Відповідно до Уточнених напрямів на 2017 рік до програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016 – 2018 рр.», затверджених Рішенням ЛОР  7 березня 2017 року «Про внесення змін до обласних програм та показників обласного бюджету на 2017 рік» для виконання першочергових аварійно-відновлювальних робіт ЛОР виділила на 2017 роки на вище зазначені роботи 800 тис.грн, які власне зараз і освоюються.

Для завершення процесу ліквідації аварійного стану ще бракує 7,449 мл.н грн.

« І наше завдання на 2018р. – спільно з громадою, органами місцевого самоврядування та депутатським корпусом – десь ці кошти знайти», – наголошують активісти.

Нагадаємо, у 2016 році за ініційованим нашою ГО “Україна – Європа – Світ” проектом за кошт ЛОДА виконано первинні протиаварійні роботи – на найбільш гостроаварійних ділянках влаштовано стабілізуючі дерев’яні підпори.

Також в 2016 році виконано проект з ліквідації аварійного стану замку “Виконання першочергових аварійно-відновлюваних робіт пам’ятки архітектури національного значення Замку-палацу ХVI- ХVII cт. (ох. № 427) в смт. Поморяни Золочівського району Львівської області».

Як відомо, замок – палац XVI – XVII ст.,розташований у смт.Поморяни Золочівського району Львівської області. Балансоутримувач – ЛОДА.

Свого часу цей замок хотіли передати у концесію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *