ОСТАННІ НОВИНИ

Поморянський замок тане на очах, а концесіонера досі немає – чиновник

|

Начальник відділу культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Андрій Левик бідкається через Поморянський замок. Адже пам`ятка історії та архітектури, яка знаходиться в селищі Поморяни Золочівського району Львівської області, знаходиться в критичному стані, а охочих взяти його в концесію немає. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

«Шкода, бо він тане на очах. Складається таке враження, що там татаро-монгольська орда пробіглася. Замок почав інтенсивно руйнуватися. До сьогодні претендентів взяти замок у концесію не було», – сказав А.Левик.

Нагадаємо, у вересні цього року Львівська облрада звернулася до Верховної Ради, Кабміну, Міністерства культури з проханням виділити з держбюджету кошти на порятунок унікальної пам’ятки архітектури та містобудування національного значення – замку-палацу у селищі Поморяни.  Депутати Львівщини висловили стурбованість ситуацією навколо Поморянського замку.

«Сьогодні ми втрачаємо один із неповторних і невід’ємних об’єктів «Золотої підкови». Сьогодні цей замок просто не переживе ще однієї зими», – зазначалося у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *