ОСТАННІ НОВИНИ

У Потапа з’явилась Настя: у ведмежому притулку на Львівщині - поповнення

Катерина Родак

|

У ведмежому притулку «Домажир», що у Яворівському районі на Львівщині, поповнення: ще двох ведмедів привезли сюди на реабілітацію. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила менеджер з туризму притулку Катерина Артюхова.

У суботу вночі в притулку з’явилося ще двоє ведмедів – Бодя і Настя, а незабаром постояльців буде ще більше.

«Вони жили у іншому нашому притулку «Надія», що біля Житомира. Проте організація «Чотири лапи» не має практики тримання дох притулків в одній країні, вони передали цей маленький центр порятунку під опіку іншої організації, і цих ведмедиків перевезли до нас. Оскільки вони молоді і активні, для них тут буде виділений великий вольєр», – розповіла вона.

Водночас доглядач притулку Володимир Костіченко зазначив Львівському порталу, що і Настю, і Бодю забрали декілька років тому. У кожного ведмедя є своя сумна історія:

«Настя народилася в Луцькому зоопарку у січні 2012 року. У віці 3-х місяців зоопарк продав її у приватні руки у Вінницьку область. По природі мама повинна була за нею доглядати  два роки. Організація «Чотири лапи» почули про цю історію, вирішили повернути ведмежа до мами. І от поки у нас в Україні робили всі дозволи, пройшов час. І коли Настя повернули до мами, вона її не визнала. Тоді працівники зоопарку її знову посадили у маленьку клітку. Згодом«Чотири лапи» вирішили побудувати цей центр «Надія» – він відкрився, і Настя туди потрапила у віці 9 місяців», – розповів історію бурої ведмедиці В. Костіченко.

У Житомирському притулку Настя була душею компанії, проявляла свій характер.

«У 2013 році до нас потрапив Бодя. Нам його подарував телеканал «1+1». У них був сюжет про нелегальний ринок, де можна купити екзотичних тварин. Коли Бодя потрапив до нас у віці близько року, ми вирішили їх з’єднати, щоб вони жили з Настею в парі. Вони знайшли спільну мову, здружилися і досі живуть нерозлучно», – розповів працівник «Домажиру».

Як відомо, у притулку «Домажир» уже декілька місяців живуть двоє ведмедів: Потап та Христя. Також сюди планують перевезти ведмедицю Машу з ресторану «Гуцульський двір».

Нагадаємо, притуло «Домажир» створила міжнародна організація «Чотири лапи». Сюди привозять ведмедів, яких утримували у поганих умовах, зі всієї України.

Фото: Домажир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *