ОСТАННІ НОВИНИ

Секретар Наглядової ради Суспільного мовлення звинувачує Синютку в зловживанні ресурсом ТРК «Львів»

Лаврентій Дубич

|

Секретар Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Вадим Міський звинувачує голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку у зловживанні службовим становищем під час призначення керівником виконавчої філії ПАТ НСТУ «Львівська регіональна дирекція» Михайла Хвойницького в обмін на подальше зловживання цим інформаційним ресурсом керівником Львівщини. Про це Вадим Міський пише на власній сторінці у Facebook.

Так, у пості від 24 вересня 2017 року він написав:

«Свіже зі львівського телебачення. Прямо зараз в ефірі щотижнева програма «Віч-на-віч з Синюткою».

За моєю інформацією, нинішній керівник ТРК «Львів» міг отримати погодження від губернатора Синютки на своє призначення керівником Львівської ОДТРК у 2015 році в обмін на цю щотижневу передачу. Але керівництво львівського телеканалу перевиконує план – губернатор там щодня: у новинах, у вечірніх передачах, у ранковій – словом, прописався. Гарне суспільно-політичне мовлення: від «суспільства» сидить «беззуба» журналістка, яку змушують читати завчасно приготовлені запитання, а від «політиків» – губернатор, який очевидно вдало виміняв один підпис на щоденну присутність в ефірі.

Це треба якнайшвидше припинити. Започатковую рубрику #ЩодненнийСинютка. Нехай «талановитим» запроданцям львівського телебачення щодня гикається!».

Схожий допис Вадим Міський оприлюднив сьогодні, 27 вересня:

«Бачу, на «ТРК Львів» є прогрес. Губернатор Синютка, як і раніше, в кадрі: знімають «паркетні» заходи за участі голови ОДА. А от коментарі беруть у його заступників і начальників управлінь. В новинах майже відсутні люди і їхні історії, натомість кожну подію коментує армія чиновників та депутатів. Це невдало маскують, депутата облради Валерія Веремчука (насправді Валерій Веремчук – депутат Львівської міської ради, – ред.) чомусь підписали «громадським активістом».

Нагадую, місія суспільного мовника – «Захищати свободи в Україні». А не «висвітлювати власні погляди чиновників», як це звикли робити керівники ТРК «Львів».»

Окрім цього, Вадим Міський анонсував зміну теперішнього керівництва ТРК «Львів»:

«Дві хороші новини для глядачів-львів’ян:

1) Правління НСТУ проробило величезну підготовчу роботу і зовсім скоро оголосить конкурс на керівництво Львівської філії суспільного мовлення, а отже зміни не за горами. Молоді та талановиті – слідкуйте за новинами на http://1tv.com.ua і подавайтеся!

2) Знову вмикати обласне телебачення можна буде, коли назва каналу отримає префікс «UA:». За цим маркером ви зможете легко відрізнити суспільне мовлення у вашій області від колишнього державного».

Фото: Facebook-сторінка Вадима Міського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *