ОСТАННІ НОВИНИ

Впритул до Снопківського парку у Львові збудують житловий комплекс

Катерина Родак

|

З 14 вересня 2017 року до 9 жовтня 2017 року триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розгляду детального плану території у районі вул. В. Стуса у м. Львові. Там збираються збудувати житловий будинок.

Мова йде про ділянку, розміром 0,6692 га.

Замовником цієї ї містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ “Містопроект””.

2 жовтня 2017 року відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1). Початок о 18.00

Як йдеться в пояснювальній записці до проекту, містобудівна документація виробляється на основі рішення виконкому міськради №119 та листа заяви забудовника – Андрія Мирки.

Територія, на яку розробляється проект ДПТ, розташована у південно-східній частині Львова на вул. Снопківській, біля повороту вулиці в напрямку до головної алеї парку “Снопківський” в південній його частині.

Проектом  охоплено територію, площею 0,6692 га, яка включає ділянки житлової забудови No 49, 51-53, 55 на вул. Стуса і обмежена територією парку “Снопківський” та магістральною вулицею районного значення – вул. Стуса.

Згідно рішень генерального плану м. Львова проектована територія віднесена до малоповерхової житлової забудови.(2-4 пов.) та садибної житлової забудови (1-3 пов.).

Також у пояснювальні записці зазначається, що ця ділянка є у межах історичного ареалу Львова.

За намірами забудовника – власника земельної ділянки на вул. Стуса, 51-53 – на цій ділянці планується розміщення багатоповерхового житлового будинку з об’єктами комерції на першому поверсі і підземним паркінгом. Загальна кількість кватир в будинку – 83 квартири.

Цікаво, що проектом детального плану пропонується змінити межі парку «Снопківський».

«Проектом ДПТ пропонується коригування пропозиції КП “Картограф” і встановлення межі парку, враховуючи необхідність закріплення прибудинкової ділянки існуючого двоповерхового житлового квартирного будинку No 55 на вул. Стуса, на якій розміщуються під’їзди, палісадник, майданчик для ігор дітей і відпочинку дорослих, господарський майданчик, гаражі для постійного і місця для тимчасового паркування автомобілів мешканців даного будинку», – йдеться в документі.

Також у  процесі будівництва будинку на стадії нульового циклу виявлені складні гідрогеологічні умови для спорудження підземного дворівневого паркінгу (2- го підземного рівня). Таким чином, в проектованому будинку пропонується влаштування однорівневої підземної автостоянки місткістю 40 маш.місць з відповідним консьєрж-сервісом для забезпечення виїзду автомобілів другого ряду. Таке рішення підлягає погодженню при експертизі робочого проекту, зазначають автори детального плану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *