ОСТАННІ НОВИНИ

Легендарна зв’язкова Шухевича і досі без житла. Влада «купує» квартиру у Львові вже другий рік

Дарина Смеречанська

|

Уже другий рік влада зволікає із придбання квартири зв’язковій Романа Шухевича, політв’язню Ользі Ільків. Про це інформує Всеукраїнське об’єднання українок «Яворина», передає Львівський портал.

За словами голови Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина» Ірини Сех, Львівська обласна рада двічі ухвалювала рішення про виділення коштів на придбання помешкання для Ольги Ільків. Однак ні в 2016-му, ні цього року квартири не купили.

«У червні цього року ми вкотре зверталися до голів Львівської обласної ради та облдержадміністрації, до міського голови Львова, щоби вони зарухалися. У липні нам надійшли відповіді, що необхідна заявка від міської ради, яка власне і має зайнятися купівлею квартири. Але помешкання досі не придбане. Це вже схоже на саботаж. Хтось свідомо прагне, аби 97-літня зв’язкова УПА не отримала квартиру», – зазначає Ірина Сех.

Голова «Яворини» вкотре скерувала звернення до посадовців щодо якнайшвидшого  придбання помешкання Ользі Ільків.

«Минулого року рішенням обласної ради 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенцію із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова. Ще 400 тисяч мало бути виділено з бюджету м. Львова. Але міська влада не виділила коштів і не придбала квартиру», – інформують у Всеукраїнському об’єднанні українок «Яворина».

Як повідомляв Львівський портал, 13 вересня 2016 року Львівська облрада виділила 400 тисяч на купівлю житла зв’язковій Романа Шухевича Ольга Ільків. 27 квітня цього року депутати Львівської міськради виділили 400 тисяч гривень на співфінансування купівлі квартири.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *