ОСТАННІ НОВИНИ

Квартира для зв’язкової Шухевича. Міські депутати виділили 400 тисяч

|

Під час сьогоднішнього пленарного засідання міськради Львова депутати затвердили ухвалу, за якою з міського бюджету Львова виділили 400 тисяч гривень на співфінансування купівлі квартири зв’язковій Романа Шухевича Ользі Ільків.  Ще 400 тисяч також виділено з обласного бюджету. Про це з сьогодні повідомив депутат Маркіян Лопачак.

«Шануємо легендарну зв’язкову, яка все своє життя присвятила боротьбі за ідеали соборної та самостійної України. Квартиру для Ольги Ільків придбають на умовах співфінансування в рівних пропорціях із Львівською міською радою» – заявив свободівець.

Довідка:

Ольга Ільків народилась 1920 р. у м. Стрий на Львівщині. У грудні 1941 вступила до ОУН. У 1946-му сприяла в облаштуванні конспіративного помешкання для головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Згодом Шухевич порекомендував їй поїхати на Донбас та заснувати там осередок ОУН. Але у день від’їзду в березні 1950 р. Ольга Іьків була зарештована співробітники МГБ СРСР, а через два роки була засуджена Особливою нарадою при МГБ у Києві на 25 років. Ув’язнення відбувала в Олександровській, Володимирській централях та Іркутській області. Звільнили її раніше – 6 лютого 1964 року. У 2008 р. указом президента України Ольга Ільків нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ-го ступеня.

Фото: Львівська обласна філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *