ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відзначають День рятувальника

Соломія Григор'єва

|

Щорічно 17 вересня в Україні відзначають День рятувальника. Свято встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

День рятівника святкують працівники:

  • аварійно-рятувальних служб,
  • пожежної охорони,
  • інших спеціальних формувань,

а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

В свою чергу начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський привітав львівських рятувальників з професійним святом:

«Ми обрали своїм фахом надзвичайно благородну справу – оберігати людське життя від нищівної вогняної стихії та інших надзвичайних ситуацій. І відзначення нашого професійного свята на державному рівні є визнанням того неоціненного внеску, який ви, сильні духом, щоденно робите, захищаючі людські домівки, майно та життя від вогню та стихії.

Мужність, рішучість, незламність і самовідданість – особливі риси людей, що обрали фах рятувальника. Ви щодня на варті життя кожного українця. Ваша робота – це справжня місія. Бути рятівником – це покликання. Щодень, йдучи по лезу небезпеки, Ви ризикуєте власним життям заради порятунку інших, за що заслужили шану та повагу серед людей.

Пишаюся тим, що працюю разом з вами! Зараз для нашої країни і служби настали складні часи. Але переконаний, що ми докладемо всіх зусиль аби нам не було соромно дивитися в очі своїм рідним та близьким.

Нехай незгасаюча життєва енергія щодня надає вам сил для звершення благородних справ, а Господь Бог оберігає повсякчас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *