ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко розповів, чому в Україні здорожчав газ на заправках і коли його вартість впаде

|

Президент України Петро Порошенко заявив про дотичність Росії до різкого підняття цін на зріджений газ в Україні та пообіцяв налагодити в державі його виробництво. Про це він заявив сьогодні, 30 серпня, під час брифінгу у рамках свого візиту на Львівщину, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами глави держави, найближчим часом Антимонопольний комітет України перевірить постачальників газу.

«Це питання складається з двох частин. Перша частина – соціальна: мова не йде про підприємства, а про те, що значна  частина водіїв експлуатує автомобільний транспорт, який заправляється зрідженим газом, і  різке здорожчання цін не  може бути прийнятним без реакції влади. Ми провели необхідні консультації з урядом, ми маємо абсолютно чіткий і погоджений підхід. Антимонопольний комітет  має вжити всіх заходів, щоб не допустити  монопольного становища і зростання ціни. Будуть перевірені всі постачальники газу. Якщо  буде знайдений факт отримання монопольно високого прибутку, ті, хто  це допустив, будуть оштрафовані, і ситуація повернеться до норми», – пообіцяв Президент.

Він наголосив, що зростання цін не обійшлось без Російської Федерації.

«Є друга складова – геополітична. В умовах гібридної війни, коли основним постачальником скрапленого газу була Російська Федерація, коли прийняті рішення щодо припинення або обмеження постачання, так само як це відбувалося із природнім газом…Ми маємо навчитися жити в умовах гібридної війни. Ми проговорили з урядом, були дані відповідні доручення відповідним міністерствам, виробникам. Ми маємо налагодити  власне виробництво крапленого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом», – зазначив П. Порошенко.

«Ми чекаємо результати протягом 2-3 тижнів, і вже у другій половині вересня поставлено завдання щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідності  тих, хто допустив порушення», – додав він.

Нагадаємо, що в Україні різко подорожчав газ на заправках.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *