ОСТАННІ НОВИНИ

Суд дозволив НАБУ виїмку документів в НКРЕКП по газовій справі Дубневичів

|

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали дозвіл на вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні НКРЕКП, і можуть стати прямими доказами у справі щодо маніпуляцій з обсягами пільгового газу на Новояворівській ТЕЦ нардепів Богдана та Ярослава Дубневичів. Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва, пише видання Наші гроші.

З попередніх ухвал випливало, що слідство підозрює службовців ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія-Новий Розділ» у нанесенні НАК «Нафтогаз України» збитків на суму понад 775 млн грн.

Однак, згідно з матеріалами останнього клопотання детектива НАБУ Миколи Самойленка, протягом 2013-2015 років фірми Дубневичів завдали «Нафтогазу» збитків на вдвічі більшу суму – 1,43 млрд грн. Слідство підозрює службових осіб вказаних фірм у незаконному заволодінні 308 млн м3 комунального газу.

За підрахунками детективів, «Енергія-Новояворівськ» протягом зазначеного періоду часу використала поза цільовим призначенням загалом 128 млн м3 газу, чим завдало «Нафтогазу» збитків на понад 623 млн грн (у 2013 фірма недоплатила – 128 млн грн за 38 млн м3 газу, у 2014 – 126 млн грн за 30 млн м3, у 2015 – 369 млн грн за 59 млн м3).

Суд визнав обґрунтованими посилання детектива НАБУ на те, що тимчасовий доступ до документів НКРЕКП, а також можливість їх вилучення, сприятиме Антикорупційному бюро у проведенні повноцінного досудового розслідування. У подальшому детективи зможуть використовувати документи як прямі докази у кримінальному провадженні.

Йдеться про форми звітності та відкориговані форми звітності (місячні і квартальні), які «Енергія-Новояворівськ» подавала до НКРЕКП протягом 2014-2015 років.

Раніше Львівський портал повідомляв, що виявлено багатомільйонні факти зловживань Дубневичами в енергетиці. Журналісти також дослідили, як Дубневичі на сотні мільйонів крали газ у населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *