ОСТАННІ НОВИНИ

Дев’ять навчальних закладів Львівщини братимуть участь у експерименті із запуску нової початкової школи

|

Стандарт нової початкової освіти буде введений з 2018 року, а вже цього року 105 шкіл з усієї України починають його апробовувати. Щасливими учасниками цього проекту стало дев’ять шкіл Львівської області. Про це сьогодні, 21 серпня, на прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент Львівського порталу.

Спочатку йшла мова про чотири школи Львівщини, які беруть участь у всеукраїнському експерименті, пов’язаному з пілотуванням державного стандарту початкової освіти. Це: Львівська школа №66, Львівська початкова школи «Світанок», Бродівська школа №3 та Дрогобицька школа №2. Проте так як з боку львівських педагогів було дуже багато інтересу до пілотного проекту, було розширено експеримент і залучено до нього ще 5 шкіл: школа «Малюк», школа «Дивосвіт», Львівська школа №99, Золочівський НВК «Школа радості» та Сокальська школа №3.

«Основна зміна пілотного проекту – це інтегроване навчання. В цьому пілот і беруть участь 20 класів, 602 дитини і 20 педагогів. До прикладу, якщо темою сьогодні є первоцвіт, то ми його вивчаємо і на літературі, і на математиці. Тобто це буде більш інтегроване навчання, ніж це було до сьогодні», – сказала Любомира Мандзій.

Також директор департаменту освіти і науки ЛОДА пояснила, що у зв’язку із цими змінами, всіх вчителів початкової школи також будуть перевчати працювати по-новому.

«В цьому році нас чекає перенавчання всіх вчителів початкової школи, які в 2018 році підуть на повністю нову українську школу. Це більше 2 тисяч людей. На базі цих пілотних шкіл, які починають таке навчання вже цього року, ми будемо перекваліфіковувати педагогів», – додала посадовець.

Більше про нову початкову школу можна прочитати за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *