ОСТАННІ НОВИНИ

Павло Розенко: «Давайте приймемо чітке політичне рішення про те, що пенсійна реформа починає діяти з 1 січня 2019 року»

|

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко про пенсійну реформу:

«Правда полягає в тому, що ми робимо пенсійну реформу точно не для МВФ. Вона потрібна нам – українцям.

Якщо відкинути емоції та забрати за дужки думки міжнародних організацій, вважаю, наша нинішня пенсійна система нікого не влаштовує. В першу чергу, в Україні. Ні державу в особі Пенсійного фонду, на який ідуть колосальні видатки з бюджету, ні пенсіонерів, які отримують мізерні пенсії.

Тому не можна сказати, що тільки МВФ примушує нас проводити реформу. Ні! Нас до цього спонукає те, що сьогодні українські пенсіонери залишаються за межею бідності. Так далі не може тривати. Ми повинні думати про те, як забезпечити більш-менш прийнятні умови життя для нинішніх пенсіонерів, але й думати про наступне покоління тих, хто буде виходити на пенсію, і як їм зробити таку пенсійну систему, яка не допустить того, що відбувається в цьому питанні останні 10-15 років.

Я, насправді, хотів би, щоб Верховна Рада прийняла комплексну пенсійну реформу, яка складається із того, що вже уряд вніс, а також того, що стосується введення накопичувальної системи. Бо нам треба забезпечити фундамент для наступних поколінь пенсіонерів. Ми це маємо зробити зараз, а не відкладати на 5-10 чи 15 років.

Я розумію, що для втілення накопичувальної системи потрібно зробити багато робити. До січня 2018 року ми технічно не встигнемо. Але давайте приймемо чітке політичне рішення про те, що вона починає діяти з 1 січня 2019 року. Нам буде достатньо півтора року, щоб внести зміни в чинне законодавство (законопроекти вже зареєстровані, їх можна приймати), змоделювати систему та провести тестування. Затягування цього процесу на черговий рік, два чи п’ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів у майбутньому знову буде приречене на бідність. От цього допускати не можна!»

Фото: inform-ua.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *