ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'янам обіцяють назавжди виселити Баляша з Парку культури

|

Найближчим часом Львівська міська рада розробить ряд ухвал ,якими планує назавжди виселити з Парку культури нерухоме майно дружини екс-керівника фракції «Партія  регіонів» у Львівській облраді Олега Баляша. Про це сьогодні, 15 серпня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А. Москаленка, огорожу та основу під фундамент на захопленій ділянці у Парку культури уже знесли.

«Це захоплення відбулось у вульгарний спосіб і, відповідно, після того інституціями міста було вчинено усі необхідні дії щодо фіксації і складено акт обстеження земельної ділянки, де чітко визначено, що ця земельна ділянка була захоплена. Окрім огорожі готувалось бетонування певних підоснов.  Відповідно сьогодні вранці службами міста було проведено дії щодо звільнення захопленої ділянки території парку, відтак сьогодні вся частина огорожі є демонтована і, окрім того, ці підоснови під залиття бетоном є демонтовані», – зазначив він.

Він повідомив, що  зараз скеровано додаткові перевірки на цю ділянку.

«Після знесення огорожі було виявлено ряд порушень, які ці перевірки офіційно встановлять. Будівельний майданчик оформлений неналежним чином, там є велика кількість будівельного сміття», – уточнив А. Москаленко.

Водночас директор парку культури Олександр Молодий наполіг, що у разі відновлення огорожі її знову будуть зносити.

«На цій ділянці є нерухомість і є оренда 10 соток землі. Нерухомість записана на громадянку Баляш – це дружина колишнього голови фракції «Партії регіонів» Львівської облради Олега Баляша.

Минулого року Львівська міськрада прийняла рішення про розірвання договору оренди, але Галицький районний суд скасував цю постанову», – зазначив він Львівському порталу.

Він уточнив, що сьогоднішній демонтаж обійшовся Парку культури у 1000 гривень.

Андрій Москаленко також анонсував майбутні рішення міськради щодо унеможливлення будівництва у парку.

«У серпні і у вересні з боку міста будуть вжиті всі необхідні заходи, та ряд ухвал, які будуть підготовлені, аби розривати будь-яку оренду. Якщо суд буде знову скасовувати – ми будемо знову виносити цю ухвалу на скасування. Найближчим часом досить багато інспекцій буде досліджувати цю територію, аби її повноцінно повернути у функціонування парку», – заявив він

За словами директора парку, земельна ділянка, яку захопила дружина екс-регіонала Баляша, вартує близько 130 тисяч доларів.

«Можна говорити про комерцію. Мінімум 10 тис. дол. за сотку коштує земля у цьому районі. Рахуйте, що це 130 тис доларів. Крім того, це крадіжка території парку, де повинні ходити люди. Згідно договору, у них є 0,1022 га. Спробу встановити капітальну огорожу  вони здійснили на ділянці 0,1358 га. Тобто вони спробували захопити 0,1358 га»., – пояснив О. Молодий.

Зараз, як зазначив А. Москаленко, на території демонтованого будівництва ЛКП «Львіводоканал» прокладає мережі для парку.

Львівський портал готовий опублікувати позиції усіх сторін цього конфлікту.

Нагадаємо, нещодавно горе-забудовник вирішив розширити свої незаконні володіння у Парку культури.

Як відомо, будівництво у Парку культури пов’язують із кандидатом у мери Львова 2015 року від «Нашого краю» Олегом Баляшем.  Історія з будівництвом на Лижвярській, 42, тягнеться з 2011 року.

Як відомо, у що ще в одному парку у Львові забудовник самовільно встановив паркан – мова йде про парк «Знесіння». Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *