ОСТАННІ НОВИНИ

З полону бойовиків звільнили українку з вадами здоров’я. Жінку два тижні катували

|

З полону російських бойовиків звільнили Світлану Сурженко – мешканку Луганська з вадами слуху. Про це повідомляє Главком.

Звільнену українку Людмилу Сурженко катували під час перебування у полоні бойовиків «ЛНР». Про це сповістив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

За його словами, приводом для затримання українки стало невиконання нею команд бойовиків. Чиновник пояснив, що жінка є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому під час проходження КПВВ «Станиця Луганська» вийшли з ладу акумулятори.

«У подальшому МДБ «ЛНР» здійснювало тиск на вказану нашу громадянку, у тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її «зізнаннями» у роботі на українські спецслужби», – написав у Facebook Клименко.

Заступник голови ОДА додав, що 29 липня 2017 року Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу.

«Обласна влада надає Людмилі всю необхідну допомогу. Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини!», – зазначив він.

Нагадаємо, 13 липня російські бойовики викрали на КПВВ жінку з проблемами слуху, яка поверталася зі Станиці Луганської в окупований Луганськ. З’ясувалось, що у викраденої бойовиками жительки Луганська в момент переходу КПВВ сіли батарейки в слуховому апараті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *