ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром на Львівщині запустять установку для спалювання сміття

|

Впродовж трьох місяців на території Львівської області запустять установку по спалюванню сміття на зразок сміттєспалювального заводу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив очільник Львівщини Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

«Упродовж наступних трьох місяців ми повинні встановити, випробувати і запустити в експлуатацію установку зі спалювання сміття розрахунковою кількістю у 20 тонн за добу. Це буде прообразом сміттєспалювального заводу. Таку пілотну установку ми вже випробували в Радехові», – зазначив Олег Синютка.

За його словами, сміттєспалювальні установки, які не відповідають екологічним нормам, експлуатуватися не будуть.

«Ми не будемо експлуатувати спалювальних установок, як не відповідають екологічним нормам. Вони пройдуть абсолютно всю перевірку на викид шкідливих речовин, діоксинів. Ми сподіваємось, що спалення при температурі близько 1000 градусів, як це передбачено технічними умовами, забезпечить повне спалення сміття без викиду шкідливих речовин в атмосферу», – наголосив керівник ЛОДА.

Також О. Синютка сказав, що за три місяці у Львівській області вже з’явиться перша така установка, а загалом Львівщина потребує три комплекси по переробці ТПВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *