ОСТАННІ НОВИНИ

Полторак вважає, що проблема з переведенням Академії Сухопутних військ зі Львова видумана

|

Проблема з переведенням Академії Сухопутних військ зі Львова видумана. Всі спеціалісти залишаються там вчитися й далі. Про це заявив журналістам Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, передає прес-служба МОУ.

«Ніяких пересувань, зменшення набору або перекидання зі Львова в інші населені пункти набору, інститутів не планувалось, не планується і в планах немає такого. Тому ця проблема видумана, всі спеціалісти, які вчилися у Львові, вони залишаються там вчитися і далі», – наголосив Степан Полторак журналістам.

Він прояснив це тим, що колегія хоче підняти статус військового вишу у Харкові і нічого страшного, що новий військовий виш створюється фактично на лінії фронту…

«Колегія Міністерства оборони прийняла рішення щодо створення на базі факультету Харківського танкового університету, який зараз готує спеціалістів для Збройних Сил, підняти статус цього факультету, і я зараз буду говорити з такою пропозицією перед Урядом, та збільшити набір. Спеціалісти, які готуються у Харкові і у Львові, ніякого відношення один до одного не мають, вони не пересікаються, у Львові готують одних спеціалістів, у Харкові – інших. Крім того, це необхідно зробити, тому, що у Харкові є відповідна навчально-матеріальна база для підготовки технічних працівників, в Харкові є Конструкторське бюро імені Морозова, є танковий завод… Ми уже пройшли той час, коли, ви пам’ятаєте у 2014 році, у нас в Луганську, Донецьку не було жодної військової частини, практично, бойової. І все це привело до таких серйозних наслідків. Тому факультет зараз є, я сподіваюсь, що уряд підтримає – буде інститут. Це надасть можливість не тільки розширити і перекрити потреби в офіцерах для Збройних Сил по певному напрямку діяльності, але й надасть можливість розгорнути мобілізаційний ресурс і покласти на інститут мобілізаційне завдання. Це є дуже важливим, враховуючи напрямок загрози з боку Російської Федерації», – сказав генерал армії України Степан Полторак.

Він також заявив, що на колегії Міноборони не йшла мова про НАСВ у Львові.

«І я не знаю чому це питання піднімається в пресі, тому що не читається інформація, яку ми подали і те рішення, яке було прийняте на Колегії. Там жодного слова про Львівську академію Сухопутних військ не йдеться», – запевняє міністр оборони.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти рішення Міноборони реформувати НАСВ у Львові висловилась Львівська обласна рада.  Депутати міськради Львова також стали на захист Академії сухопутних військ.

Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів». Також із трибуни парламенту на захист АСВ стала нардеп Оксана Юринець.

Відомо, що нардепи готові вимагати відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії. Частина депутатів підписалася за недопущення «реформування» Академії сухопутних військ у Львові. Відповідні листи були скеровані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, секретарю РНБО Олександру Турчинову та голові комітету парламенту з питань нацбезпеки й оборони Сергію Пашинському.

По тому Степан Полторак пообіцяв «не чіпати» Академіїсухопутних військ у Львові.

Попри те українці розпочали збір підписів проти знищення Національної академії сухопутних військ у Львові.

Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ. А також тут: «Львівська Академія сухопутних військ залишиться видовим закладом України»?.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *