ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шевченківському гаю» відкрилась музична виставка

|

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відкрилася виставка народних інструментів із приватної збірки Любомира Кушлика – українського музикознавця, члена Національної спілки композиторів України, члена ІСТМ (Міжнародної ради традиційної музики при ЮНЕСКО). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

Приватна колекція українських музичних інструментів відомого етномузиколога є найбільшою в Україні, нараховує понад 700 експонатів і є результатом його багаторічної збиральницької роботи. Теленки, денцівки, окарини, трембіти, басолі, бандури, скрипки, цимбали – такий доволі багатий перелік музичних інструментів стає ще цікавішим, коли його доповнюють такі, що у звичайних музеях експонуються лише відповідно до їх прямих функцій: батіг, підкова, шпори, веретена та ін.

Виставку із-поміж інших вирізняє й те, що колекціонер намагається зберегти експонат у його комплексному, цілісному вигляді: якщо демонструються дзвоники – то вони обов’язково будуть на вертепній зірці або на гуцульському топірці-бартці, якщо весільні «колокільці» – то на дерев’яному стрижні з хустиною тощо.

Ще однією особливістю експозиції є те, що вона насправді може звучати – Любомир Кушлик продемонструє гру на будь-якому інструменті із власної колекції, а також миттєво створить імпровізований оркестр із відвідувачів, у якому кожен зможе виявити свої музичні здібності.

Виставка триватиме до  середини серпня 2017 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *