ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє українських бійців підірвалися на міні біля Пісків і загинули

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військових загинули. Це сталося поблизу Пісків внаслідок підриву на міні. Ще 3 військовослужбовців отримали поранення та бойові травмування. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційному центрі РНБО.

Минулої доби ситуація в районі проведення АТО залишалася напруженою. Незважаючи на досягнуті домовленості про перемир’я, бойовики продовжили вести вогонь з важкого озброєння по позиціям ЗСУ. Українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації противника.

Луганський напрямок

Вчора більшість ворожих обстрілів тут були короткотривалими. Вночі бойовики відкрили вогонь по Кримському з 152 мм артилерії, а після 18 години – з мінометів. Ще по одному порушенню режиму тиші сталося в Станиці Луганській та Щасті, де російсько-окупаційні війська відповідно застосували стрілецьку зброю та гранатомети. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Таким чином, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 4 обстріли.

Донецький напрямок

Між північчю та 2 годиною ночі, бойовики активно вели вогонь по Луганському, застосовуючи гранатомети, озброєння БМП та міномети. Українським військовим довелося відкривати вогонь у відповідь.

Після 4 ранку бойовики протягом години обстрілювали з легкого озброєння позицію «Шахта Бутівка». Протягом дня на всій лінії розмежування напрямку було спокійно. Близько 20 години бойові дії відновились в районі Авдіївки та Донецького аеропорту. Там бойовики здійснили по одному короткому мінометному обстрілу по Авдіївці та Пісках. Окрім цього, ворог неодноразово застосовував легке озброєння.

Вчора на Донецькому напрямку сталося 13 обстрілів з боку ворога, 3 з них були мінометними.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація вчора була найбільш складною. Кількість снарядів, випущених по українських позиціях перевищила сотню. О 6 ранку окупанти відкрили вогонь з  танків та випустили 10 снарядів по позиціям ЗСУ в районі Красногорівки. З 08:00 до 09.30 ранку ворог вів потужний мінометний обстріл по Водяному. За цей час в бік українських позицій було випущено більше 60 мін. Після 18 години бойовики відкрили мінометний вогонь по місту ще раз. Ввечері у Широкиному окупанти провели короткий артилерійський обстріл, а в Гнутовому – мінометний.  Пізно ввечері бойовики вели вогонь з гранатометів по Лебединському.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 8 обстрілів з боку ворога, зокрема 5 – з важкого озброєння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *