ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій у зоні АТО загинув військовий, ще дев'ятеро – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 9 – дістали поранення і травми. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Вчора стався лише 1 ворожий обстріл. Інцидент стався у Новоолександрівці Попаснянського району, противник застосовував снайперське озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Бойові дії розгорнулися ввечері: між 20 та 23 годиною. Противник застосовував легке озброєння, міномети та бронетехніку, причому вогонь вівся з двох різних напрямків. При цьому було випущено 25 мін.

Горлівський периметр. Противник вранці порушив режим тиші у Верхньоторецькому. Ввечері окупанти здійснили 3 обстріли українських позицій у Зайцевому, під час кожного зних застосовуючи бронетехніку.

Ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». У першій половині дня противник обмежився короткими провокаціями із застосовування стрілецької зброї. Близько полудня поблизу Кам’янки почався мінометний обстріл, який тривав майже 2 години. Ближче до вечора ситуація загострилася: противник посилив мінометний вогонь та увів у дію танки.

Ворожі обстріли тривали до пізнього вечора, українські війська відкривали вогонь у відповідь. Агресивні дії окупантів свідчать про те, що противник намагався посунути лінію фронту на схід, але ці спроби традиційно зазнали фіаско.

В Донецькому аеропорту вчора бойові дії не велися.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Дочекавшись вечірніх сутінків, противник відкрив вогонь з мінометів по Красногорівці та Мар’їнці. Після 23 години ворог також увів у дію ствольну артилерію. Всього протягом 3,5 годин по наших позиціях було випущено понад 50 мін та снарядів. Є влучання в житлові квартали. Українські війська активно вели вогонь у відповідь. У північній частині Волноваського району вчора бойові дії не велися.

На ділянці фронту Павлопіль – Широкине, як і раніше, неспокійно.

У Водяному та Широкиному відбулися мінометні обстріли. Також окупанти здійснили кілька провокацій із застосовуванням легкого озброєння. Здебільшого вони сталися під час сутінків або у темну пору доби.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *