ОСТАННІ НОВИНИ

Департамент сміття Садового слід ліквідувати, - голова ЛОДА

|

Нещодавно створений департамент з питань поводження з ТПВ Львівської міськради слід скоротити. Про це сьогодні, 30 червня, під час брифінгу заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

Як наголосив Олег Синютка, оскільки «сміттєві» повноваження передані облдержадміністрації, то логічно ліквідувати департамент з питань поводження з ТПВ Львівської міськради:

«Оскільки ці функції будуть передані, то абсолютно логічним завданням буде скорочення підрозділу, який не матиме навантаження, відповідно, зекономити громадські кошти. Ми не плануємо створювати у ЛОДА окремий підрозділ, маємо департамент ЖКГ для вирішення цієї проблеми».

Також він розповів, що запропонував курувати роботу сміттєвого питання у ЛОДА директору департаменту з питань поводження з ТПВ ЛМР Івану Рудницькому.

«Під час вчорашньої зустрічі я офіційно звернувся до Івана Рудницького, щоби він, маючи відповідний досвід, будучи абсолютно чесною і порядною людиною, відкликнувся на наше запрошення координувати цю роботу у ЛОДА».

Окрім цього під час брифінгу Олег Синютка розповів про те, що наразі львів’янам не підніматимуть ціну на вивіз ТПВ.

«Станом на липень ми не плануємо переглядати вартість послуг по ТПВ. Але це залежатиме від тих довготермінових угод, які ми постараємося укласти. Тільки після цього можна  судити, якою буде вартість і які будуть можливості…», – пояснив голова ЛОДА.

Водночас він запевнив, що ЛОДА не збирається перерозподіляти ринок сміттєвих перевізників і не планує розірвати угоди. «Це може статися, якщо компанія  справлятиметься зі своїми обов’язками чи саботуватиме вивіз ТПВ», – додав Олег Синютка.

Також додамо, що вчора, 29 червня, міська рада Львова передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов’язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

Як повідомляв Львівський портал раніше, у квітні у Львівській міськраді створили департамент сміття.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *