ОСТАННІ НОВИНИ

Zero waste стала офіційною стратегією міста по ТПВ

|

Сьогодні на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради, окрім ухвали про затвердження концепції сортування ТПВ у Львові та передачі повноважень управління твердими побутовими відходами Львівській ОДА, затвердили й стратегію поводження з твердими побутовими відходами Zero waste, пережає кореспондент Львівського порталу.

Стратегія включає у себе повторне використання продукції, зокрема й вторинну переробку.

«Стратегія передбачає те, що Львів стане першим українським містом, яке долучиться до ініціативи «Zero waste». Завдання – перехід від економіки «використай та викинь» до економіки замкнутого циклу. Завдання стратегії – запропонувати чітку логістику щодо кожної із сміттєвих фракцій. Ключовий акцент – на мінімізації та збереженні матеріалів, замкнених ресурсних циклах, дизайні продукції, тривалому/повторному використанні та вторинній переробці…

Зокрема, цією ухвалою ми передбачаємо близько 30-ти різних заходів, які до кінця 2019 року дозволять скоротити кількість ТПВ на одного мешканця як мінімум на 30%. Це стосується того, щоб кожна установа розробила свій план мінімізації відходів: у кожній установі, яка надає зовнішні послуги, мало б бути декілька контейнерів для пластику, скла, вторинної сировини. Також, має бути підтримка пунктів збору вторинної сировини і великий акцент на мінімізацію відходів до того, як вони стають відходами», – повідомив заступник мера з питань розвитку Львова Андрій Москаленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *