ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі скликають позачергову сесію. «Голосуватимуть» львівське сміття

|

У понеділок, 26 червня, під час понеділкової оперативної наради перший заступник міського голови Дрогобича Ігор Герман повідомив, що вчора у селі Брониця відбулася зустріч з громадою, в ході якої розглядалося питання можливості утилізації львівського сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Дрогобицької міськради.

Участь у зустрічі взяли міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник КП «Комбінат міського господарства» Андрій Янів, міський голова Львова Андрій Садовий та т.в.о. директора обласного департаменту ЖКГ Тарас Зозуля.

За результатами зустрічі у Броницькій сільській раді скликають позачергову сесію, на якій буде прийнято остаточне рішення щодо можливої кількості прийняття сміття.

Як зазначив Андрій Янів, у випадку прийняття позитивного для Львова рішення, згідно з договірних зобов’язань, вдасться провести низку природоохоронних заходів, а найголовніше —рекультивацію броницького сміттєзвалища. За попередньою інформацією Львів зможе постачати до 150 кубів сміття на Броницьке сміттєзвалище.

Своє чергою міський голова Тарас Кучма наголосив, що питання утилізації львівського сміття перебуває під особистим контролем голови ЛОДА Олега Синютки.

«Важливо пам’ятати, що є рішення комісії з надзвичайних ситуацій про необхідність утилізації львівського сміття, оскільки екологічна ситуація може спричинити розвиток інфекцій у місті. Також необхідно зважити на те, що проблема з львівським сміттям — господарське, а не політичне питання. Відтак не варто спекулювати на цій проблемі, адже кожне місто може з нею зіткнутися в умовах сьогодення. Проте в цій ситуації остаточне рішення прийме броницька громада», — наголосив Тарас Кучма.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *