ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий почав їздити домовлятися про прийом сміття до громад

|

Учора, 25 червня, у селі Брониця Дрогобицького району відбулись громадські обговорення щодо прийому сміття зі Львова. Участь у обговореннях від міста Львова взяли міський голова Андрій Садовий та директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький. Місто Львів запропонувало громаді села допомогу з підготовкою проекту рекультивації місцевого полігону. Відтак, сьогодні-завтра громада села має прийняти рішення щодо прийому сміття з міста Львова.

«Вчора відбулось зібрання, громадське обговорення в селі Брониця Дрогобицького району. Були присутні мер міста Дрогобича, сільський голова, заступник голови районної ради, представник з обласної адміністрації, міський голова Львова Андрій Садовий. Обговорювали наболіле питання щодо прийому сміття. Полігон, який є біля села Брониці, потребує рекультивації. Обговорення було складне, різні були аргументи, говорили про те, які кошти буде мати село від прийому ТПВ, як проводити рекультивацію, що може допомогти Львів, що Дрогобич. Ми запропонували селу комплексний підхід, щоб і Львів допоміг, Дрогобич, щоб була дотація з міста Львова. Вони думають над нашими пропозиціями. Ми готові допомогти їм зробити проект рекультивації сміттєзвалища, не залежно від того, чи вони будуть приймати сміття зі Львова.

Ми після того були ще на полігоні, дивились його. Можливості приймати там є. Ми запропонували, що допоможемо з оплатою коштів за проект рекультивації, будемо оплачувати з розрахунку, як усім іншим – в розмірі 500 грн за 1 тонну. Вони це мають обдумати, обговорити, враховуючи наші пропозиції, враховуючи рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій, сьогодні-завтра прийняти рішення», – розповів Іван Рудницький, директор департаменту з питань поводження з відходами.

Нагадаємо, минулого тижня мер Львова пристав на пропозицію голови Львівської ОДА щодо передачі повноважень управлінням ТПВ у Львові області. Детальніше про те, як розвиватимуться події далі – читайте тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *