ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко каже, що на осінь українцям готують федералізацію

|

Лідер політичної партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко розповіла сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції у Львові, що на осінь українцям готують нову Конституцію з «сюрпризом»: із двопалатним парламентом, закріпленням олігархії та початком федералізації держави. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

Вона пояснила, що діюча влада готує злиття БПП, «Народного фронту», «Нашого краю», «Аграрної партії» в таку собі Українську республіканську партію, яка і матиме на меті проштовхувати нову Конституцію України.

«Хочу розповісти про той план, який нині має влада. Що вони замислили для того, щоби самозберігатися, щоби не дати народу України їх усунути? Вони ведуть переговори про об’єднання БПП, «Народного фронту», «Нашого краю», «Аграрної партії», хочуть туди ж втягнути і Гройсмана. Оце весь комплекс, який сьогодні Порошенко хоче об’єднати і назвати Українською республіканською партією, або ж вигадати якусь іншу назву, і вийти з новою Конституцією України, що, як вони стверджують, матиме парламентську форму правління…».

Як наголосила Юлія Тимошенко, насправді ця Конституція матиме кілька цілей, і насамперед йде мова про закріплення олігархії.

«Вони хочуть створювати нижню і верхню палати. У першій будуть партії за партійними списками, але безправні, у повному хаосі, без будь-яких можливостей на щось впливати, у другій – мажоритарна система, створення таких собі сенаторів в Україні, які вже поіменно розписані, там буде вся олігархія та її прихильники», – сказала Юлія Тимошенко.

Окрім того, за словами лідера ВО «Батьківщина»,  вони хочуть започаткувати федералізацію України, назвавши її децентралізацією. «Таким чином буде виконано ті ультиматуми, які нині ставить країна-окупант», – додала вона.

Юлія Тимошенко також зауважила, що правосуддя надалі залишатиметься узурпованим політичними лідерами країни: «Тобто, ті що виграють вибори політично, управлятимуть і правосуддям».

«Цю Конституція вони подаватимуть, як зняття недоторканості з депутатів і зменшення їхньої кількості, щоби люди це проковтнули. Але це, по-суті, посилення збереження їхньої влади будь-якою ціною. Ось що готується на осінь. Не знаю, домовляться вони чи ні…Але зараз вони шукають шляхи для збереження влади кланів та її примноження, устаткування, щоби зробити це нормою закону», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Фото: Волинські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *