ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова нарахувала на сьогоднішньому віче п’ять тисяч осіб, поліція – у 10 разів менше

|

Сьогодні, 25 червня, на площі Ринок у Львові відбулось громадське віче, участь у якому взяло майже 5 тис осіб. Про це офіційно інформує прес-службі Львівської міськради.

Водночас начальник поліції Львівщини Валерій Середа повідомив Радіо Свобода, що на віче прийшло 500 осіб.

Як передає кореспондент Львівського порталу, на місці події були присутні працівники мерії, представники партії «Самопоміч».

Після віче мер Львова Андрій Садовий розповів журналістам, що віче зібрав спонтанно, а своїх підлеглих не змушував на нього приходити.

«Насправді дуже багато людей зверталися з ідеєю зібратися разом, щоб ми відчули плече один одного – люди прийшли. Я дякую всім депутатам, які сьогодні змогли прийти, представникам громадських організацій. Це є насправді дуже спонтанне віче, тут не планувався сценарій, адже це просто відкрита розмова з людьми. Ми побачили різні настрої: було декілька людей, які пробували зірвати це віче, але ми не дали їм цього зробити. Нас прийшли підтримати прості львів’яни, представники ринків, ветеранських організацій і вони говорили те, що думають. Якщо мене не будуть підтримувати, наприклад, керівники адміністрацій, то це їх право. Насправді, я нікому не говорив приходити – я звернувся публічно до львів’ян, які мають бажання прийти. І я дякую всім, хто сьогодні був з нами», – зазначив він.

Окрім того, він прокоментував заяви щодо сепаратистських настроїв під час віче:

«Я за Україну, я за всіх людей доброї волі і я робитиму для цього все можливе. Для мене Україна – перш за все. Я ніколи не збираюся оголошувати війну інституції Президента чи Прем’єр-міністра, але я завжди буду голосно говорити про те, що я думаю, людям, які обіймають ті чи інші посади. Я ніколи не буду мовчати».

Нагадаємо, що під час віче міського голови прозвучали заяви про перевибори.

Перед мешканцями міста виступили мер Львова Андрій Садовий, народні депутати Олег Березюк, Ірина Подоляк, Роман Семенуха, Ірина Сисоєнко, депутат обласної ради Парасковія Дворянин.

Також на віче Садового зустріли вигуками «Ганьба».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *