ОСТАННІ НОВИНИ

Учасників АТО зі Львівщини запрошують на безкоштовну реабілітацію

|

Центр психічного здоров’я Шпиталю Шептицького надає безкоштовну допомогу бійцям АТО і їхнім рідним, а також постраждалим на Майдані. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Центр психічного здоров’я Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького (вул. Озаркевича,4), що діяв упродовж двох років як проект Шпиталю, зараз функціонує як повноцінний підрозділ установи і забезпечує можливість доступу кожного до кваліфікованої психологічної підтримки. Водночас Центр надає безкоштовну психологічну, соціальну, духовну допомогу учасникам АТО, їхнім рідним та потерпілим на Майдані, створює групи взаємодопомоги тим, хто перебуває у складних життєвих ситуаціях.

Як розповів адміністратор Шпиталю о. д-р. Андрій Логін, у Шпиталі функціонує консультативно-діагностичне відділення, де можна отримати допомогу при фізичних недугах. Основний принцип роботи ЦПЗ – мультидисциплінарний підхід та цілісне бачення клієнта через призму «дух-душа-тіло».

Внаслідок доброї підтримки Благодійною організацією «RENOVABIS», у грудні 2016 року для Шпиталю були надані кошти на розвиток підрозділу Центру психічного здоров’я, і у квітні 2017 року відбулося освячення нових приміщень для Центру. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершуючи Чин благословення відремонтованих кімнат як місця для доброї роботи працівників і щиросердної допомоги всім, хто її потребує, зазначив, що кожен, хто потребує духовних ресурсів чи психологічної підтримки у стосунках із суспільством чи інших вразливих духовних питаннях, може отримати таку допомогу у стінах Шпиталю у Центрі психічного здоров’я під покровом Йосифа Обручника.

Центр психічного здоров’я, як і всі інші підрозділи Шпиталю, працює за принципом соціального підприємництва. Послуги надаються на платній умові із правилом «десятини» – кожна оплачена послуга включає 5-10 % надходжень у Фонд Шпиталю для забезпечення безкоштовного обслуговування тим, хто звертається із заявою про благодійну допомогу. Принцип соціального підприємництва створює умови самоокупності і фінансової стійкості Шпиталю. Разом із тим, це можливість допомагати тим, хто потребує допомоги і бачити стійкі позитивні соціальні результати у формі звіту про благодійну діяльність. «Адже благодійність – це спосіб і отримати, і спосіб віддати», – зазначила заступник  адміністратора із соціальної роботи Віра Шпирка.

Контактна особа: Віра Шпирка, заступник адміністратора з соціальної роботи. Тел.: 067 295 30 26,  [email protected]  http://spital.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *