ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Рясне-Руського пропонують Львову компроміс задля побудови Індустріального парку

|

Мешканці Рясне-Руського чекають від влади Львова компромісу – заміни відібраних ділянок під Індустріальний парк на аналогічні нові землі. Також не виключають можливості поділу 400 гектарів землі (між Львовом та Рясне-Руською – ред.), які Львівська міська рада незаконно у них відібрала. Про це під час сьогоднішньої прес-коенференції повідомила голова Рясне-Руської сільської ради Емілія Смокоровська, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами голови Рясне-Руської сільської ради Е. Смокоровської, сільська рада готова піти на компроміс зі Львовом стосовно ділянки, де планується будівництво Індустріального парку.

«Міська влада незаконно продала землю на спірній ділянці іноземному інвестору під будівництво Індустріального парку. Коли розпочалося будівництво індустріального парку люди вийшли з протестом і зупинили будівництво. Зупинили мирно – шляхом переговорів. Ми поставили блокпост і розпочалося чергування на даній земельній ділянці. (Однак на із думкую людей ніхто не рахувався – ред.), а відтак вони пішли радикальнішим методом – це перекриття траси.  На сьогодні ми продовжуємо переговори з владою Львова і надалі сподіваємося, що місто все-таки зробить крок нам на зустріч», – зазначила вона.

Також вона наголосила, що Львівська міська рада відібрала у мешканців Рясне-Руського 400 гектарів землі та все ж сільська рада пропонує компромісну пропозицію, аби поділити цю землю навпіл між Львовом та Рясне-Руською.

Як розповідає місцевий волонтер Валерій Панібратюк, громада офіційно зареєструвала пікет безтермінового протесту на території, де має будуватися Індустріальний парк.

«Людей дуже обурює і приводить в шок, що у них забрали землю. І варто зазначити, що місцеві мешканці не поступляться. Це проблема є дуже гострою і на сьогодні вирішенням цього питання – знайти компроміс. Але варто заначити, що ЛМР не хоче йти з нами на переговори , вони не висувають своїх розумних методів вирішення цієї проблеми. Громада села два тижні тому провела загальні сільські збори, де людей проінформували  про проблему та обговорили можливі компроміси аби вирішити даний конфлікт. Окрім цього, громада міста офіційно зареєструвала безстроковий протест на території, де має будуватися Індустріальний парк. Наразі там стоїть намет, барикада і все контролюється, аби не розпочалось будівництво», – розповів він.

Окрім цього, спікери прес-конференції повідомили, що міська рада Львова запропонувала Рясне-Руській 25 мільйонів гривень компенсації, якими сільрада самостійно мала розпоряджатись. Однак громада не погодила такий варіант вирішення ситуації з забудовою Індустріального парку.

«На сьогодні від громади є пропозиція, щоб їм надали у замін такі ж земельні ділянки в інших місцях. Лише після цього влада Львова отримає безперешкодне будівництво та функціонування Індустріального парку», – додав депутат Рясне-Руської сільської ради Юрій Чирва.

Нагадаємо, що на землях Рясне-Руської громади, яку міська рада Львова незаконно продала під індустріальний парк, забудовники намагаються встановити огорожу. Місцеві мешканці почали бунтувати проти таких дій.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

З вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижче її собівартості.

Згодом з’ясувалось, що незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *