ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко запевняє, що Академію сухопутних військ у Львові не розформують

|

Колишній нардеп та міністр оборони України Анатолій Гриценко запевняє, що скорочення чи зменшення кількості курсантів НАСВ імені Сагайдачного у Львові, а також передислокації окремих навчальних підрозділів академії у інші міста, ніхто не буде. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А. Гриценка, він сьогодні мав зустріч із чинним міністр оборони Степаном Полтораком.

«У Львові можуть заспокоїтися, жодного скорочення, чи зменшення кількості курсантів, тим більше передислокації окремих навчальних підрозділів у інші міста (Одесу, Суми, Харків) – не планується і не буде! Навпаки, Міноборони планує збільшення набору, збільшення фінансування і розгортання на базі львівської Академії Сухопутних військ нових сучасних навчальних комплексів. Паралельно, планується збільшення набору курсантів для підготовки інженерів-танкістів на Військовому факультеті танкових військ у Харкові, де вони готуються і сьогодні, але це жодним чином не пов’язано з роботою Академії СВ у Львові. Статус Академії як видового навчального закладу, з нинішнім переліком спеціальностей підготовки – залишається незмінним… Питання закрите.»,– підсумував зустріч із міністром Полтораком Анатолій Гриценко.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проти такого рішення Міноборони вже висловилась Львівська обласна рада. Свою позицію висловив також нардеп Ігор Васюник: «Львівську академію сухопутних військ перетворюють в кузню кадрів «баяністів».

Також відомо, що нардепи готові вимагати відставки керівництва Міноборони за спробу знищення академії. Частина депутатів підписалася за недопущення «реформування» Академії сухопутних військ у Львові. Відповідні листи були скеровані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, секретарю РНБО Олександру Турчинову та голові комітету парламенту з питань нацбезпеки й оборони Сергію Пашинському.

Детальніше читайте тут: Львів’яни вступили у «бій» за Національну Академію Сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *