ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові - підвищений ризик інфекцій. Владу міста зобов’язали вивезти усе сміття до понеділка

|

Міське управління Держпродспоживслужби зобов’язало міську раду Львова до 12 червня вивезти усі відходи з міста. Відповідне розпорядження підписав керівник управління Андрій Диба.

Як повідомив посадовець у коментарі Львівському порталу, рішення зумовлене жахливим епідеміологічним станом у Львові.

«Спільно з поліцією і лабораторним обласним центром були проведені обстеження місць накопичення. Було виявлено значне перевищення по лабораторних дослідженнях. На підставі цього обстеження було прийняте рішення видати розпорядження про очищення Львова від сміття до 12 червня», – зазначив він.

Як йдеться у розпорядженні, згідно досліджень встановлено перевищення аміаку і сірководню в атмосферному повітрі на 7 майданчиках у Франківському, Галицькому, Сихівському та Шевченківському районах. На декількох майданчиках у різних районах виявлено бактеріально забруднений грунт.

Експерти Дерпродспоживслужби наголошують, що у цій ситуації існує реальна загроза розповсюдження серед населення міста захворювань, пов’язаних з надмірним розмноженням комах, які переносять дизентерію та кишкові інфекції.

«Львову грозить розповсюдження інфекцій через щупі. Зараз температура повітря підвищується, і це прискорює процеси гниття, забруднення ґрунтів ,атмосфери. Це сморід, щурі, інфекції тощо», – зазначив А. Диба.

На запитання, що ж чекає на посадовців міськради, якщо вони до 12 червня, не впораються із вивезенням сміття, Андрій Диба відповів:

«Вони мають інформувати нас до 14 червня. Будемо вичерпувати свої можливості, подивимося. Я думаю, що вони б мали виконати наше розпорядження».

Також він уточнив: що стосується закладів медицини – то у Львові переповнено 10-11% майданчиків зі сміттям щодня, а щодо закладів освіти – то це приблизно 5%.

Раніше Львівський портал повідомляв, що владу у Львові взялися захоплювати щурі. Чим загрожують хвостаті жителі смітників, читайте тут.

Фото: Дивись.Інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *