ОСТАННІ НОВИНИ

Не оголошено підозри головним фігурантам справи з крадіжкою комунальних приміщень, - Свистун

|

Сьогодні оголошені підозри не головним фігурантам справи безпрецидентого розкрадання комунальних приміщень у Львові. Про це сьогодні, 8 червня, під час брифінгу, повідомила керівник міського управління комунальної власності Інна Свистун.

«Дуже рада, що сьогодні нарешті є перші результати роботи правоохоронних органів – це оголошення підозри кільком людям. Шкода звичайно, що оголошені підозри не головним дійовим особам в цій справі, які фігурують у цій злочинній схемі. Управління комунальної власності, починаючи з жовтня 2016 року, почали говорити, кричати про вкрадені об’єкти, привертати увагу громадськості, щоб слідство тривало швидко і щоб справді винні особи, злочинці, понесли відповідальність. Ситуація на сьогодні має великі загрозливі масштаби, тому що правоохоронна система не покарала злочинців.

В кінці 2013 року Прокуратура виявила таку значну масштабну крадіжку комунального майна. А починаючи з 2014 року ми самі виявляємо такі факти крадіжок комунального майна в процесі здійснення контролю за об’єктами, і це якраз свідчить про те, що управління покращило контроль за об’єктами комунальної власності.

На всі запити, які нам скеровували правоохоронні органи ми дали відповіді, а  починаючи з жовтня 2016 року ми скерували ряд листів в Головне управління національної поліції, в Прокуратуру зі всією інформацією, яка стосується того чи іншого об’єкта відразу в міру виявлення його викрадення. Запитів Головного управління поліції, на яке би ми не дали відповіді, на сьогодні немає. Як і не було. Тому ця ситуація виглядає доволі дивною.

З середини 2013 року запрацював новий реєстр, куди вноситься інформація всіма володільцями нерухомого майна. Стовідсотково переконана, що частина з тут присутніх інформацію стосовно свого майна до нині не внесли в новий реєстр. Сьогодні здійснюється перереєстрація всіх об’єктів в новому реєстрі. Крадіжки відбулися не десь в управлінні чи кабінетах, а в реєстрах, тому що в нас на сьогодні по всіх об’єктах, які фігурують в афері  Малькова-Сандул, в новому реєстрі є запис – площа об’єкту, яка зареєстрована за територіальною громадою, ідентична вкраденій. По інших об’єктах також чітко фігурують записи про те, що це майно належить територіальній громаді, тому знову ж таки, звідки взяв інформацію представник правоохоронних органів – не відомо. Це легко перевірити, подивившись в реєстр.

Стосовно невикористання цих об’єктів, також неодноразово про це говорила – у нас вкрали майно. До прикладу – будинок ЖЕКУ, де працівники кожного ранку ходять на роботу, і він вкрадений. По інших об’єктах всюди були або договір оренди, або цей об’єкт мав ухвалу сесії про продаж шляхом приватизації способом аукціону, два об’єкти – такі, по яких почата процедура здачі в оренду. Не було об’єктів, які не були у використанні управління комунальної власності. Тому ця інформація не відповідає дійсності.

Ми написали скарги на суддю Городецьку, суддю Юрківа, який, розглядаючи питання про арешт цих об’єктів, не наклав арешт на майно, що привело до можливості подальших перепродажів цього майна. Ми написали скарги на двох нотаріусів – Загвойську і на нотаріуса Пшеничну, які здійснювали цю перереєстрацію.

Проблема є в тому, що вкрали майно. Проблема в тому, що на сьогодні в реєстрі дуже легко цю інформацію переписати завдяки злочинним діям чи реєстраторів чи нотаріусів. Тому дуже сподіваюсь, що ми всі разом, і представники міста, і представники правоохоронних органів, докладемо зусиль для того, щоб злодії, які вкрали майно, були притягнуті до відповідальності», – розповіла начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун.

За її словами, особи, які здійснювали крадіжку, мають родині зв’язки в Генеральній прокуратурі, в податковій, тому саме публічність цього процесу дозволить належно завершити цю справу. «На сьогодні є 15 приміщень, які протягом останніх років повернуто у власність міста від зловмисників. Судова практика говорить, що повернення приміщень – це справа часу і належної роботи правоохоронних органів», – додала вона. Адже, за її словами, нещодавно Прокуратура у Дніпрі повернула понад 200 об’єктів у власність міста.

Як повідомляв Львівський портал, до схеми розкрадання комунального майна у Львові причетні п’ятеро осіб, двох з них уже затримано.  Також зазначалося про те, що поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові. Водночас додамо, що чиновникам Садового закидають причетність до схеми масштабного розкрадання комунальних приміщень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *