ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові презентують фільм «Територія Голодомору: пам’ять невмируща»

|

Завтра, 8 червня, о 16.30 год. у музейному комплексі «Територія Терору», що знаходиться за адресою просп. В. Чорновола, 45, відбудеться презентація навчального фільму «Територія Голодомору: пам’ять невмируща», створеного Канадським Музеєм Прав Людини у співпраці з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

В фільмі досліджено роль засобів масової інформації у подоланні мовчання навколо випадків порушення прав людини, одним з яких і був геноцид українців – Голодомор. Кінострічка орієнтована на шкільну аудиторію, тому першими її побачать вчителі історії. В подальшому фільм буде поширено серед навчальних закладів Львова та використовуватиметься під час інтерактивних уроків історії.

Фільм буде представлений завідувачем науково-експозиційного відділу Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» Гринько Яною та ученим секретарем Сокиріною Ганною. В ході презентації відбудеться показ фільму та його подальше обговорення з учасниками. Після завершення представники Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» планують передати диски з фільмом представникам Навчально-методичного центру освіти м. Львова для його подальшого поширення у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

У заході візьме участь керівництво музею «Територія Терору», представники управління культури та управління освіти Львівської міської ради, Навчально-методичного центру освіти м. Львова.

Контактна особа: Анна Шиманська, тел. 0967835096. Вхід вільний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *