ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві поховали Блаженнішого Любомира Гузара

|

У Києві 5 червня у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового (УГКЦ) поховали Блаженнішого Любомира Гузара, повідомляє Укрінформ.

Труну з Блаженнішим Любомиром Гузаром виносили з храму під оплески вірян.

Процесія під проводом глави УГКЦ Святослава Шевчука пройшла до окремого входу в спеціальне підвальне приміщення храму для поховань (крипт), куди й занесли труну з Гузаром.

Під час заупокійної літургії храм був заповнений вірянами, а також священнослужителями УГКЦ з різних областей України та з-за кордону. А на подвір’ї біля собору віряни стежили за похороном з трансляції на спеціально встановленому екрані.

У заупокійній літургії взяв участь особистий посланець Папи Римського Архієпископ, Секретар Конгрегації Східних Католицьких Церков Циріл (Василь). Він зачитав лист від Папи Римського Франциска з співчуттями та хорошими словами про Гузара. Також для вірян зачитали листа від Львівського митрополита римо-католицької церкви архієпископа Мечислава Мокшицького.

Як повідомлялося, 31 травня, на 85-му році життя після важкої недуги відійшов у вічність Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, Почесний громадянин міста Львова 2008 року.

Також Львівський портал опублікував 10 фактів із життя Любомира Гузара.

Фото: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *