ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинули двоє українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – були поранені. Один із загиблих – військовослужбовець НГУ. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район. Вчора ввечері ворог порушив режим тиші тричі – в усіх випадках з легкого озброєння.

У Новоайдарському районі противник був активним лише в Кримському, де у другій половині доби обстріляв сили АТО з гранатометів, а також застосовував озброєння БМП.

У Попаснянському районі обстановка була набагато спокійнішою ніж добою раніше. Короткотривалі збройні провокації з боку противника зафіксовані були у Новозванівці та Новоолександрівці. В останній пізно ввечері бойовики випустили 1 міну по українських позиціях.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі зафіксовано один обстріл наших позицій. Це трапилося у Новолуганському пізно ввечері, важкого озброєння не застосовувалося.

Горлівський периметр. Протягом дня було абсолютно спокійно. Лише близько 21-ї години окупанти випустили дві мінометні міни по силах АТО у Верхньоторецькому.

У районі Авдіївки вперше бойовики нагадали про себе вже з самого ранку, провівши короткотривалу збройну провокацію поблизу Кам’янки. Далі було спокійно до 15-ї години, коли ворог відкрив вогонь у авдіївській промзоні. Перший сеанс вогню тривав годину, під час якої бойовики широко використовували гранатомети та кулемети і випустили 5 мін. Знову обстріли в районі Авдіївки поновилися після 18-ї години і тривали до опівночі. Міномети ворог застосовував епізодично, віддаючи перевагу стрілецькій зброї та гранатометам.

Донецький аеропорт. Один випадок порушення тиші ворогом відбувся пізно ввечері поблизу Новолуганського. Бойовики впродовж півгодини відкривали вогонь зі стрілецької зброї та озброєння на БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. У Мар’їнці відбувся один мінометний обстріл з боку противника.

У сусідній Красногорівці ворог впродовж доби обстріляв сили АТО з танку, а також двічі відкривав вогонь з мінометів. Одна з мін влучила у двір місцевої школи. Дітей та викладачів у школі в цей час не було. Ще дві міни розірвалися біля житлового будинку. Поранено місцеву мешканку, яку було терміново госпіталізовано.

Волноваський район. Двічі ворог застосовував легке озброєння, обстрілюючи наші позиції у Новотроїцькому. У Богданівці після опівночі противник застосував міномети.

Ділянка фронту Чермалик-Широкине. Вчора відбулися численні короткотривалі провокації із застосуванням легкого озброєння та бронетехніки. Також противник неодноразово порушував режим тиші з важкого озброєння, випустивши впродовж доби на цій ділянці фронту понад 30 мін та 3 артилерійські снаряди. Найчастіше важке озброєння бандформування застосовували у Чермалику. Водночас у Гнутовому, Талаківці та Водяному обстріли проводили снайпери противника. Бойові дії велися як у світлу так і в темну пори доби.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 36 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *