ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні львів’яни отримуватимуть гарячу воду за графіком

Катерина Родак

|

Сьогодні, 2 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив режим надання послуг з гарячого водопостачання. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Згідно рішення, з 2 червня до початку опалювального сезону львів’яни не матимуть гарячої води з 23.00 год. до 5.00 год.

«Погодити на термін з 02.06.2017 до початку опалювального сезону 2017-2018 років режим надання споживачам послуг з гарячого водопостачання від об’єктів теплозабезпечення Львівського міського комунального підприємства “Львівтеплоенерго“ та Львівського комунального підприємства “Залізничнетеплоенерго“ з 05.00 год. до 23.00 год.», – йдеться у проекті рішення.

За словами в.о. начальника управління інженерного господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, такий графік зумовлений великою збитковістю теплопостачальних підприємств міста, а також через недобросовісних крадіїв води.

«Сьогодні підприємства теплопостачання Львова перебувають у складній ситуації, оскільки вони увійшли в ремонтну кампанію, в кампанію з випробування мереж. Натомість держава з одного боку, боргує пільги і субсидії, сума становить порядка 250 млн грн. Це заборгованість з лютого місяця. З іншого боку, держава застосовує негайний адміністративний примус для стягнення заборгованості за природний газ, іде нарахування санкцій. Крім того, спостерігається зростання показника збитковості цієї послуги у Львові через падіння кількості споживачів. За останній рік на 29% зменшилася кількість споживачів. Практично 40% споживачів не споживають води взагалі, порядка 30% споживають до 1 куб. м води. Це свідчить про високі понаднормативні втрати гарячої води, тобто крадіжки», – зазначив він.

«Крадуть воду: ставлять магніти та інші речі»,  – побідкався мер Львова Андрій Садовий.

За словами О. Одинця, різниця подачі води на «вході» та на «виході» сягає 51%.

«Держава не приймає ті законодавчі акти ,які мали би бути прийняті для забезпечення належного комерційного обліку послуг, зокрема, гарячого водопостачання у будинках, тобто встановлення загально будинкових лічильників і методику розподілу спожитої води», – бідкається чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *