ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам грозять повністю відключити гарячу воду і зупинити роботу ЖЕКів

|

Через заборгованість держави по субсидіях перед львівськими комунальними підприємствами львів’ян попереджають про майбутні скорочення графіків подання гарячої води. Про це сьогодні, 2 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради повідомили посадовці мерії, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, від сьогодні мешканці отримуватимуть гарячу воду за графіком з 5.00 год. до 22.00 год. Втім, графік можуть скоригувати.

«Ми розглядали варіант подачі води 2 години зранку і 2 години з вечора. Поки що – це перший крок – лише на ніч»,  – зазначив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Водночас за словами директора департаменту фінансової політики ЛМР Олега Іщука, заборгованість держави по субсидіях сягає 600 млн грн.

«Сьогодні в цілому по місту по системі субсидій і пільг заборгованість – 600 млн. З них ЛКП «Львівтеплокомуненерго» – 247 млн грн, ЛКП «Залзничтеплоенерго» – 766 млн грн, ЛКП «Львівводоканал» – 7, 5 млн грн і наші ЖЕКи – 40 млн грн. У державному бюджеті закладені дуже маленькі суми, яких не вистачає навіть на півроку. План нарахувань відшкодувань через область – 934 млн грн. в рік, а ми вже на 1 червня отримали 771 млн грн.. Виходить, що лише 200 лишається на 7 місяців. Тобто без кореекції державного бюджету нічого тут не буде», – пояснив посадовець.

«Це може призвести до відключення  роботи ЖЕКів, питання водопостачання  і відключення подальше гарячої води», – долив масла у вогонь мер Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *