ОСТАННІ НОВИНИ

Глава СБУ підтвердив, що антипольську акцію на Львівщині курували росіяни

|

Росія причетна до організації провокативної антипольської акції у Львівській області, що сталася 29 березня. Про це під час брифінгу заявив очільник Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє Еспресо.TV.

Він нагадав про провокативну акцію на Львівщині, яка сталася внаслідок обстрілу польського консульства в Луцьку. Під час неї відбулося перекриття траси Львів – Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району. Тоді правоохоронці затримали низку осіб, які за допомогою цих провокативних дій намагалися розпалити міжнаціональну ворожнечу між поляками та українцями.

За словами Грицака, СБУ встановила місце переховування особи, яка переправляла гроші від лідера радикальної громадської організації “Наждак” Миколи Дульського на організацію цих масових заворушень

“Особа підтвердила причетність лідера “Наждака” і його російських кураторів до організації підривних акцій і зараз виступає свідком у кримінальному провадженні”, – наголосив  Грицак.

Як повідомляв Львівський портал, 29 березня у селі Гряда неподалік польського кордону у Рава-Руській група осіб, а серед них і діти, перекрила дорогу і розгорнула провокативні гасла. Як стало відомо правоохоронцям, учасникам акції обіцяли по 200 гривень.

Фото: Варта 1

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *