ОСТАННІ НОВИНИ

Зарплата керівництва Укрзалізниці за рік становить майже 20 мільйонів

|

Компенсації провідному управлінському персоналу ПАТ “Укрзалізниця” в 2016 році становили 19,2 мільйона гривень. Такі дані містяться у консолідованій фінансовій звітності УЗ, підготовленій компанією EY, повідомляє Економічна правда.

На фото Войцех Балчун (УНІАН)

Згідно з документом, до реорганізації провідним управлінським персоналом Укрзалізниці вважалися члени її ради в кількості 11 осіб.

Починаючи з 1 грудня 2015 року, провідним управлінським персоналом вважається правління ПАТ «Укрзалізниця» і наглядова рада у складі 7 осіб та 11 осіб відповідно.

«За 2016 і 2015 роки витрати на винагороду провідному управлінському персоналу складалися в основному із заробітної плати та відповідних нарахувань та склали 19,24 млн гривень і 2,724 млн гривень, відповідно. Отримання винагороди членами наглядової ради не передбачено», – йдеться в звіті.

Нагадаємо, головою правління УЗ є польський менеджер Войцех Балчун, членами правління – Ремігіуш Пашкевич, Олександр Бужор, Іренеуш Василевський, Сергій Михальчук, Желько Марчек і Марек Злосний.

Повідомлялося також, що місячна заробітна плата тільки Балчуна становить 461 тис. гривень.

Нагадаємо, що за результатами цієї ж фінансової звітності EY, у 2016 році Укрзалізниця зазнала збитків на більш ніж 7 мільярдів гривень.

Раніше Львівський портал повідомляв, що міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів. А також накупила бракованих запчастин на 20 мільйонів

Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *