ОСТАННІ НОВИНИ

Оприлюднили список міст, які вже підписали «сміттєвий» меморандум зі Львовом

|

Стало відомо, які міста вже погодились приймати ТПВ зі Львова. Відповідний список оприлюднив депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський на свої сторінці у Facebook,передає коресподент Львівського порталу.

«21 квітня був підписаний меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у м. Львові. Деякі мери міст заявляють, що не підписували даний меморандум. Тому, публікую підписи мерів, які підтримали його», – йдеться у повідомленні.

 

Міста, які не підписали «сміттєвого» меморандуму, проведуть громадські слухання, після яких переглянуть свої рішення.

Як відомо, напередодні Великодня відбулася важлива зустріч за участі народних депутатів з групи «Львівщина», міськими головами міст області, керівництва області та Львова на якій депутати закликали всіх припинити спекуляції та проявити солідарність та допомогти Львову із вивезенням сміття.

Це дало поштовх до того що керівники майже усіх міст Львівщини, де є полігони (19 із 20), погодилися підписати меморандум із Львовом, який би регламентував подальше вирішення сміттєвої проблеми.

Після підписання меморандуму щодо вирішення питання вивезення ТПВ із Львова, Броди влаштували саботаж підписання «сміттєвого» меморандуму зі Львовом.

Також повідомлялося, яким чином розподілять субвенцію із бюджету Львова за дворічний вивіз львівського сміття.

Детальніше про ситуацію можна ознайомитися у статті Львівського порталу: Дивовижна панацея чи примусовий компроміс. Що насправді стоїть за підписанням «сміттєвого» меморандуму?

Фото: Facebook-сторінка  Ігоря Телішевського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *