ОСТАННІ НОВИНИ

Дежавю. Костомельний завод у Ковелі вразив тоннами тваринних решток, що гниють просто неба

|

У місті Ковель на території костомельного заводу туші мертвих тварин лежать на землі, гниючи просто неба. Про це повідомляє Інститут успішного міста.

На території міста Ковель, в 400 метрах від жилих будинків, існує філія ДП “Укрветсанзавод”, яка б мала утилізовувати тваринні відходи з декількох областей України.

«А по факту, директор набрав відходів в сотні рази більше, ніж завод здатен переробити – в результаті на території заводу просто неба на голій землі лежить близько двох тисяч тонн здохлих тварин, які гниють, а продукти розпаду потрапляють і воду і грунт», – повідомили активісти.

Активісти вже два місяці перекривають дорогу до заводу, щоб не допустити нових «надходжень»:

«Влада про все знає, були переговори з міністерствами, які по суті є керівниками цього державного заводу, був брифінг у Верховній раді, писали листи Президенту та Прем’єр-міністру. Всі висловлюють глибоке занепокоєння і нічого не роблять. 19 квітня люди перекривали трасу Варшава-Київ, щоб привернути увагу до проблеми. Результату – нуль. Люди у відчаї».

Нагадаємо, що така ж ситуація була з костомельним заводом на Львівщині. Так, на початку серпня 2016 року активісти та журналісти потрапили на територію костомельного заводу і зафіксували жахливу картину: тонни туш мертвих тварин розкладаються просто неба, кістки спалюються біля заводу. Згодом Львівський портал у статті «Львівщина у лайні: нова колекція «ароматів» Жовківського району» писав, що завод вже багато років не функціонує, а мертві тварини звозяться нелегально – через це втрат зазнає екологія. Також стало відомо, що на території державного підприємства зареєстровано ТзОВ з такою ж назвою, що свідчить про «нечистоплотність» діяльності заводу.

Після скандалу Жовківському костомельному заводу призначили нового директора і дали два тижні, щоб прояснити ситуацію щодо діяльності заводу.

Потім стало відомо, що Жовківську філію ДП «Укрветсанзаводу» хочуть зробити комунальним підприємством і залучити приватного інвестора, аби той з «чистого листка» запустив роботу підприємства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *